Zoom yıllık bazda gelirini arttırmaya devam ediyor - Haberler - indir.com

Zoom yıllık bazda gelirini arttırmaya devam ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-05 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler platformlarından Zoom için 2020 yılının son zamanların en iyi performansını sergileyen uygulama olduğunu tahmin etmek hiç de zor değildir. Firma açıklanan mali raporlarda bu durumun doğruluğunu kanıtladı. 

Video konferans konusunda hizmet veren Zoom platformu, 2,65 milyar dolar gelir ile yıllık anlamda tam %326 oranında bir artış görüldü. Şirketin yılın son çeyreğindeki gelir ise 882.5 milyon dolar ile önceki seneye oranla %369 oranında artış sağlandı. Tahmin edileceği üzere bu gibi artışlarda salgın sebebiyle uzaktan çalışma ve eğitim modellerinin oldukça önemli bir etkisi vardır. Bunun yanı sıra şirket müşteri tabanın ise geçtiğimiz yıla göre oldukça büyük bir gelişme yaşandığı aktarıldı. Şirket şu anda 10'un üzerinde çalışanı olan 467.100 müşteriye sahip.

Zoom E-posta hizmetini üzerinde çalışmaya başladıZoom E-posta hizmetini üzerinde çalışmaya başladı

Bu bilgiler de geçtiğimiz mali yıl hesaplarına katıldığında %470 oranında bir artış yaşandığı tespit edildi. Son on iki ay içerisinde 100.000 dolardan fazla katkı yapan ise 1.644 müşteri olduğu görülebilir. Elde edilen bu rakamlar da önceki yılın aynı döneminden %156 daha fazladır.

Zoom kurucu CEO’su Eric S. Yuan sunduğu bildiride, Zoom için eşsiz bir şekilde geçen bu yılın son çeyreğiyle beraber sağlam bir bitiş yapıldığı dile getirildi. Mevcut mali yıl (1 Ekim – 30 Eylül) için ise daha fazla gelişmeleri içeren görüşmeler yapmak için imkanları büyüttükleri aktarıldı. Tercih edilmeleri ve güvenilmelerinden dolayı müteşekkir olduklarını dile getiren Yuan; hızla cevap verme ve uygulama yetilerinin bu iyi sonuçları etkilediği belirtildi. Son olarak ise müşteri odaklı yapılarıyla beraber gelişimlerini sürdürmeye devam edeceklerini de not olarak düşüyor. Dünyaca popüler platform Zoom'un gelecek on iki ay içerisinde de bu gelişimi sürdüreceği dile getiriliyor. Hatta öyle ki çalışanlar  ofislerine geri dönseler dahi şirket için beklenen gelir hala 3.76 milyar ile 3.78 milyar dolar arasındadır.


Zoom uygulaması nasıl kullanılır?Zoom uygulaması nasıl kullanılır?
Zoom CIO’su Harry Moseley'den 2021 önerileriZoom CIO’su Harry Moseley'den 2021 önerileri
Zoom altyazı özelliğini tüm kullanıcıları için yayımlayacakZoom altyazı özelliğini tüm kullanıcıları için yayımlayacak

PAYLAŞ