Yeni MacBook Force Touch özelliğiyle gelebilir - Haberler - indir.com

Yeni MacBook Force Touch özelliğiyle gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-27 22:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple’ın yeni bir patent başvurusu ortaya çıktı. Buna göre gelecekteki MacBook modellerin dokunmatik çubuğuna yeni bir özellik daha dahil olabileceği belli oldu. Bu yeni özelliğin ise Force Touch sistemi olacağı ifade ediliyor. Bugün itibariyle ABD Patent ve Marka Ofisi, Apple tarafından yapılmış olan bir patent başvurusunu yayınladı. Bu yayınlama ile beraber ise patent içeriğinin detayları da belli oldu. MacBook Pro’larda yer alan ve oldukça sevilen dokunmatik çubuğa Force Touch özelliğinin geldiğini yakında göreceğiz. Patente göre Apple’ın bu özelliği nasıl kullanacağına dair bazı detaylar bulunuyor.

Yeni MacBook Force Touch patent başvurusu

MacBook Pro hakkında ortaya çıkan can sıkıcı sonuçlarMacBook Pro hakkında ortaya çıkan can sıkıcı sonuçlar

Apple’ın bu yeni patent başvurusundaki yeni özelliği için "genellikle elektronik cihazlara bağlanan ve özellikle de ekrana sahip cihazlarda en azından kısmi olarak çevresel olarak yerleştirilen, ekrana bağlı ve uyumlu" ifadesi kullanılıyor. Bu noktada ekranda ikincil ekran olarak nitelendirildiğini görüyoruz. Patentin birinci figürüne göre ise MacBook Pro’nun dokunmatik çubuğunda Force Touch özelliğinin detaylarına dair bazı bilgiler yer alıyor. Bu ikinci ekran üzerinde plastik, cam, karborundum yada başka malzemelerden yapılmış şeffaf bir katman daha yer alıyor.

Kaplama yüzeyinin özelliği noktasında ise dışarıdan bir baskı uygulandığı zaman şeklinin geçici olarak deforme olması ve uygulanan kuvveti iletmesi sağlanıyor. Bu noktadaki bozulma birçok kullanıcının fark etmeyeceği seviyede olsa da, gücün sisteme akışı yetmiş oluyor. Apple’ın zamanla Force Touch özelliğini de 3D Touch özelliğini de Apple Watch cihazından kaldırmıştı. Ancak yine de bu teknolojinin tekrardan MacBook cihazlarda can bulması bekleniyor. Bu patentin Mayıs 2019 için geçerli olduğunu ve bu özelliğe sahip bir ürünün henüz pazarda olmadığını görüyoruz. Bakalım Apple beklediği etkiyi yeni teknolojisi ile sağlayabilecek mi göreceğiz.


M1 MacBook Air AnTuTu puanı belli olduM1 MacBook Air AnTuTu puanı belli oldu
Yeni tasarımıyla silikon işlemcili Macbook'lar için hazırlıklar başladıYeni tasarımıyla silikon işlemcili Macbook'lar için hazırlıklar başladı

PAYLAŞ