M1 MacBook Air AnTuTu puanı belli oldu - Haberler - indir.com

M1 MacBook Air AnTuTu puanı belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-25 16:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

 

Yeni Apple M1 yonga setinden güç alan MacBook Air, AnTuTu testinde 1 milyondan fazla puan almayı başardı.

Apple katlanabilir İphone testlerine başladıApple katlanabilir İphone testlerine başladı

M1 MacBook Air, AnTuTu'dan yüksek puan aldı

Test için AnTuTu iOS uygulaması kullanıldı. Şöyle ki son derece ilginç bir şekilde MacBook Air yapılan testler sırasında MacBook Air, iOS 14.2 ile bir iPad Pro gibi değerlendirildi. Fakat yeni M1 MacBook Pro, A12Z yonga setine sahip olan iPad Pro'dan çok daha hızlı bir şekilde çalıştığı kanıtlandı. CPU tarafında ise %50 oranında daha yüksek bir puan almayı başardı. GPU'da %45 daha yüksek bir sonuç aldı. Bu aşamada ise bir dizüstü bilgisayar olarak üretilen MacBook Air'da daha hızlı bir bellek bulunduğunu da hatırlamak gerekir. A12Z, iPhone XS'de bulunan eski nesil çekirdeklere sahip olan 7 nm üretim sürecinden geçen A12 çipinin güçlendirilmiş bir seçeneği olsa da, M1 gün yüzüne çıkmadan önce en iyi performans sergileyen Apple çipi olarak değerlendirildi. 

Yeni iPhone 12 serisine güç veren Apple A14, daha küçük pillere ve daha küçük gövdeye sahip akıllı cihazlar için yapılandırılıp güç kullanımını sınırlandırdığı için M1'e göre daha geride kalıyor. Yine de, A14 ve M1 aynı 5 nm üretim sürecinden geçiyor ve aynı mimari üzerine kuruludur. Fakat iPhone yonga setinin, MAC yonga setindeki 4+4'e kıyasla 2+4 işlemci yapılandırması söz konusudur. Aynı zamanda A14, M1'n sadece yarısı kadar GPU çekirdeğine sahiptir. İki çip arasındaki farka değinmek gerekirse, M1’in CPU tarafında %78 ve GPU’da ise iPhone 12 Pro’nun içindeki çipten 2,5 kat daha hızlı olduğunu söylemek mümkündür. Elbette burada M1’in daha yüksek saat hızlarında çalıştırıldığını da unutmamak gerekiyor. 2+4 yerine 4+4 CPU’ya ve iki katı GPU çekirdeğine sahip A12Z, bir bakıma A12’nin M versiyonu gibi çalışıyor.


Apple Podcast'dan yeni bir hareketApple Podcast'dan yeni bir hareket
Apple'a iPhone'ları yavaşlattığı için yine ceza mı ödeyecek?Apple'a iPhone'ları yavaşlattığı için yine ceza mı ödeyecek?
Apple'ın eski iPhone'lar için ödeyeceği tazminat bedeli belli olduApple'ın eski iPhone'lar için ödeyeceği tazminat bedeli belli oldu

PAYLAŞ