MacBook Pro hakkında ortaya çıkan can sıkıcı sonuçlar - Haberler - indir.com

MacBook Pro hakkında ortaya çıkan can sıkıcı sonuçlar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-23 18:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Analist Patrick Moorhead, almış olduğu M1 işlemcili MacBook Pro'da bazı testler gerçekleştirdi ve paylaşmış olduğu sonuçlara göre yeni MacBook Pro, şu an için günlük kullanım için daha tam olarak hazır halde değildir. Geçtiğimiz hafta içerisinde bir lansman etkinliği düzenleyen Apple, yeni MacBook Air, MacBook Pro ve Mac Mini modellerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Yeni nesil Mac'lerin en önemli özelliği ise klasik x86tabanlı uygulamaları, ARM tabanlı uygulamaları, ARM tabanlı bir işlemci olan Apple M1 işlemcide çalıştırmayı vadetmesiydi. Bu duyuru, dizüstü bilgisayar sektörünü kökten değiştirebilecek bir yeniliği işaret ediyor olsa da tahmin edildiği üzere M1 işlemci, başlangıçta fazlasıyla sancılı bir süreç geçiriyor.

Analist Patrick Moorhead, 20 Kasım tarihinde paylaşmış olduğu bir tweetle M1 işlemcili yeni MacBook Pro'yu aldığını ve cihaz üzerinde bir takım testler gerçekleştirdiğini dile getirdi. Moorhead, bu tweet'in ardından yeni MacBook Pro'nun günlük kullanıma ne kadar hazır olduğunu konu edinen bazı işlemler gerçekleştirmeye başladı ve 2 gün içerisinde de deneyimlerini aynı tweet altında paylaşmaya başladı. 

Yeni 13 inç MacBook Pro tanıtıldıYeni 13 inç MacBook Pro tanıtıldı

M1 işlemcili MacBook Pro, popüler uygulamalardan bazılarını çalıştırmıyor

Patrick Moorhead tarafından aktarılan bilgilere göre M1 işlemcili MacBook Pro, performans açısından olmasa da kullanıcı deneyimi açısından şu an için Intel işlemcili MacBook Pro ile rekabete hazır olmadığını gösteriyor. Patrick Moorhead’in fazlasıyla uzun tweet serisinde paylaşmış olduğu M1 işlemcili MacBook Pro sorunları şu şekilde:

  • Rosetta üzerinde çalışan Microsoft Edge çöküyor.
  • Adobe Reader XI 11.0.10 yüklenmiyor.
  • Acrobat DC, Apple silicon işlemcili cihazlara yüklenemiyor.
  • Office 365, Intel işlemcili MacBook Pro’ya göre oldukça yavaş açılıyor.
  • Logitech C922 kamera kontrol uygulaması bir süre düzgün çalıştıktan sonra çöküyor.
  • Samsung taşınabilir SSD yazılımı yüklenemiyor.
  • Box Drive yüklenemiyor. (Sorunun MacOS Big Sur ile ilgili olma ihtimali yüksek)
  • WinZip 8 yüklenebiliyor ama çalışmıyor.

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, M1 işlemcili Mac cihazlarında hem performans hem de güçlü tasarruf konusunda büyük vaatler bulunmuş olsa da tüm MacOS yazılımları ARM tabanlı M1 işlemci sistemine uyumlu bir sürüm yayınlayana kadar M" işlemcili cihazların X86 uygulamaları bir emülatör olan Rosetta'da çalıştıracağını ve bu nedenle de çeşitli performans ve uyumluluk sorunlarıyla karşılaşılacağı zaten tahmin edilen bir durumdu. Fakat söz konusu bu sorunların günlük kullanımı etkileyecek boyutta olması, Apple'ı kısa vadede alternatif yazılım çözümleri yayınlamaya itebilir gibi gözüküyor. Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup gelecek günlerde daha net bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

 


MacBook Pro ekran kartı içi yeni seçenekMacBook Pro ekran kartı içi yeni seçenek
Evden çalışma döneminde MacBook Pro satışları arttıEvden çalışma döneminde MacBook Pro satışları arttı
16 inç MacBook Pro modelinin Türkiye fiyatı zamlandı16 inç MacBook Pro modelinin Türkiye fiyatı zamlandı

PAYLAŞ