Yeni tasarımıyla silikon işlemcili Macbook'lar için hazırlıklar başladı - Haberler - indir.com

Yeni tasarımıyla silikon işlemcili Macbook'lar için hazırlıklar başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-25 16:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Silikon işlemcili MacBook’larla dikkatleri üzerine çeken Apple, önümüzdeki yıllarda yeni tasarıma sahip yeni silikon işlemcili MacBook modellerini piyasaya sürecek.

Bildiğiniz gibi Apple bir süredir Mac modellerinde aynı tasarım çizgisini izliyor. Bu yıl kullanıcıların beğenisine sunulan MacBook Air ve MacBook Pro modelleri eski tasarımla aynı olması bazı kullanıcılardan tepki almıştı. Teknolojik ürünlerinde yavaş yavaş yenilikleri takip eden Apple Mac’ler için yeni tasarımın yolda olduğunu duyurdu.

Yeni M1 işlemcili Mac'ler Türkiye'de satışa çıktıYeni M1 işlemcili Mac'ler Türkiye'de satışa çıktı

Apple Silikon (Apple M1) işlemcili MacBook Air ve MacBook Pro, firmanın uzun süredir kullandığı, aslında halen modern sayılan eski tasarımın yenilenme zamanı çoktan geldi. Apple’ın Mac modellerinde artık daha modern bir tasarıma geçiş yapması özellikle ekran çerçevelerini biraz inceltilmesi gerekiyor. 

MacBook Pro hakkında ortaya çıkan can sıkıcı sonuçlar

Eski tasarımdaki inadından vazgeçip yeni tasarım için kolları sıvadığı öğrenilen şirketin yeni tasarıma sahip MacBook modellerini önümüzdeki senenin ikinci çeyreğinde kullanıcıların beğenisine sunması bekleniyor. Ayrıca yeni MacBook modellinin Apple’ın yeni M2 işlemci yongasından güç alması bekleniyor. Bunun yanı sıra tasarım yeniliğinin sadece MacBook’larla kısıtlı kalmayacağı da söyleniyor. Söylentilere göre Apple Silikon işlemcili yeni bir tasarım taşıyan iMac ile mevcut tasarımdan çok daha küçük olan Apple Silikon’lu bir Mac Pro modeli de önümüzdeki sene piyasaya sürecek.

Apple Silikon / Apple M1 işlemcili MacBook Air, MacBook Pro ve Mac mini Türkiye fiyatları

Bu yıl kullanıcıların beğenisine sunulan MacBook modellerinin ülkemizde ki satış rakamı modellere göre değişiklik göstermekte. Apple M1 işlemcili 13 inç MacBook Air modelinin 8 GB RAM’e ve 256 GB ile 512 GB SSD’ye sahip iki farklı versiyon bulunuyor. 8 değil 7 çekirdekli GPU taşıyan bir alt sürüm ülkemizde 10.999 TL‘den, diğer model ise 13.699 TL‘den başlıyor. M1 işlemcili 13 inç MacBook Pro için de 8 GB RAM’e ve 256 GB ile 512 GB SSD’ye sahip iki farklı versiyon bulunmakta. Bu modelde 256 GV SSD’ye sahip olan versiyon 14.299,00 TL’den, ailenin bir üst modeli olan 256 GB SSD desteğine sahip olan versiyonu ise 16.499,00 TL’den satılıyor.


M1 işlemcili Mac için Chrome yayınlandı ve geri çekildiM1 işlemcili Mac için Chrome yayınlandı ve geri çekildi
MacBook Pro hakkında ortaya çıkan can sıkıcı sonuçlarMacBook Pro hakkında ortaya çıkan can sıkıcı sonuçlar

PAYLAŞ