Wordpress nedir ? - Haberler - indir.com

Wordpress nedir ?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-04 09:01:02
Editör : Ali Çelik
Kategori : Donanım

Bu içerik " Wordpress nedir ?" sorusunu cevaplar ve Wordpress  kurulumu hakkında bilgiler verir.

Wordpress nedir ?

Wordpress  bir içerik yönetim sistemidir. Wordpress 2003 yılında PHP dilinde  açık kaynak kodlu olarak geliştirilmiştir. Domain ve hostinge sahip olan herkes Wordpress içerik yönetim sistemini kullanarak websitesi oluşturabilir. Wordpress ile kodlama bilmeden  websiteleri oluşturabilirsiniz. Wordpress'i kullanarak site oluşturabilmeniz için ücretli veya ücretsiz olarak sunulan bir temaya ihtiyacınız vardır. Hemen hemen her alan için ücretsiz tema bulabileceğiniz gibi çok daha profesyonel ve güzel olan ücretli temaları da tercih edebilirsiniz. 
Wordpress teması satın almak için en çok kullanılan güvenilir platformlardan  bir tanesi themeforest.net'tir.

WordPress web sitelerinin güvenliğini sağlayan 5 ipucuWordPress web sitelerinin güvenliğini sağlayan 5 ipucu

Wordpress içerik yönetim sistemi ile kodlama bilmeseniz dahi, bir blog sitesi açıp  içeriklerinizi yayınlayabilir, firmanızın tanıtımı için bir kurumsal tanıtım sitesi açabilir veya ürün veya hizmet satabileceğiniz bir e-ticaret sitesi kurabilirsiniz. 
 

Wordpress nasıl kullanılır ?

Kurulumu oldukça basit olan bu sistemin son sürümüne ücretsiz olarak https://tr.wordpress.org/download/ adresinden ulaşabilirsiniz. İndirdiğiniz bu dosyayı hostingin ana dizinine ftp aracılığıyla veya sağlayıcınızın size sunduğu paneli kullanarak atabilirsiniz.Ardından alan adınızı arama çubuğuna yazdığınızda sizi wordpressin kurulum adımlarını içeren bir arayüz karşılayacak. Paneliniz aracılığıla doğru bir şekilde veri tabanı oluşturduktan sonra yapmanız gereken tek şey sizin için en uygun temayı bulup keyfinize göre düzenlemek.


A'dan Z'ye WordPress konuşulduA'dan Z'ye WordPress konuşuldu
WordPress eklentisindeki güvenlik açığı binlerce sayfayı riske attıWordPress eklentisindeki güvenlik açığı binlerce sayfayı riske attı

Flipboard Web Tanıtım Videosu


PAYLAŞ