WordPress web sitelerinin güvenliğini sağlayan 5 ipucu - Haberler - indir.com

WordPress web sitelerinin güvenliğini sağlayan 5 ipucu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-25 22:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Web sitesi sahiplerinin kendilerini ve ziyaretçilerini olumsuz durumlara karşı korumalarına yardımcı olmak amacıyla WordPress web sitelerinin güvenliğini sağlamak için 5 ipucu paylaşıyoruz. 

Siber saldırıların hız kesmeden devam ettiği her an büyük küçük fark etmeksizin her web sitesinin bu saldırılara maruz kalması mümkün. Bazı WordPress web sitesi sahipleri, web sitelerinin saldırıya uğramak için fazla küçük olduğu düşünülüyor fakat bu düşünce çok da mantıklı değil. Bu düşünceye sahip olunsa dahi her web sitesi sahibi web sitelerinin ve ziyaretçilerinin güvenliğini sağlamak için bazı basit ama etkili adımlar atmalı.

Honor 9X Lite özellikleri ve fiyatıHonor 9X Lite özellikleri ve fiyatı

WordPress web sitelerinin güvenliğini sağlamaya yönelik olarak beş ipucu şöyle

Hâlihazırda güvenlik önlemleri alan bir hosting sağlayıcısı seçin

Diğer web siteleri gibi WordPress web siteleri de bir sunucu üzerinde bulunuyor ve WordPress web siteniz için hosting platformu tercih ederken güvenli bir platform tercih etmeniz siteniz ve site ziyaretçilerinizin güvenliği için önem taşıyor. Düzgün bir şekilde koruma sağlanan sunucular, WordPress siteleri üzerinde gerçekleştirilen en sık görülen atakların engellenmesine yardımcı oluyor. Bu konuda WordPress hosting tek tıkla geri yükleme yoluyla web sitesi yedekleme koruması ve sınırsız kötü amaçlı yazılım temizleme ve saldırı onarımı gibi güvenlik özellikleri sunuyor.

Güçlü şifreler kullanın

Hackerlara karşı alabileceğiniz en temel önlemlerden birisi tahmin edilmesi ve kırılması zor güçlü şifreler kullanmak. WordPress admin hesabınıza ek olarak hosting hesabınızın kontrol paneli, FTP hesaplarınız, MySQL veri tabanı ve e-posta hesaplarınız için de özgün ve güçlü şifreler seçtiğinizden emin olun.

Eklentilerinizi güncelleyin

WordPress eklentilerini aktif hale getirirken güvenilir üçüncü taraflar olduğundan emin olmanız gerekiyor. Bunu en kolay kullanıcı yorumlarını inceleyerek yapabilirsiniz. ynı zamanda eklentilerinizi güncel tutmanız da önem taşıyor.  WordPress, güvenliğe önem veriyor ve olası bir zafiyet durumunda yazılımlarını iyileştirme yönünde güncelliyor ve güvenliğini sağlamış oluyor.

Web sitenizi yedekleyin

Eğer hosting planınıza otomatik yedekleme dahil değilse web sitenizi manuel olarak yedeklemeniz gerekiyor. Online dünyada sunucular çökebiliyor, kötü amaçlı yazılımlar zarar verebiliyor Web site yedekleme gibi hizmetler verilerinizin korunmasına yardımcı oluyor. 

Kötü amaçlı yazılımlara karşı tetikte olun

Sahip olduğunuz web sitenizin güveliğinden emin olmak için kötü amaçlı yazılımları gözlemlemek de önemli. Web sitenizin saldırıya uğraması durumunda WordPress Hosting gibi çözümler aynı zamanda otomatik, günlük kötü amaçlı yazılım taraması da sunuyor. 


Huawei'den dikkat çeken AppGallery tanıtımıHuawei'den dikkat çeken AppGallery tanıtımı

PAYLAŞ