WhatsApp ‘Silinen mesaj’ özelliği üzerinde çalışıyor - Haberler - indir.com

WhatsApp ‘Silinen mesaj’ özelliği üzerinde çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-06 10:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok kullanılan online mesajlaşma platformu WhatsApp, Kasım ayı içerisinde kullanıcılara sunacak olan yeni bir özellik duyurdu. Kaybolan mesajlar şeklinde adlandırılan bu yeni özellik ile herhangi bir sohbette mesajlar 7 gün sonra otomatik olarak silinecek. Kullanıcılar, bu özelliğe uygulamanın hem iOS hem de Android sürümünde erişebilecekler. Herkesin kullandığı mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a yeni bir özellik geliyor. Geliştiriciler tarafından yapılan açıklamalara göre bu özellik "kaybolan mesajlar" olarak adlandırılıyor. Özellik, farklı durumlardan alıştığımız kaybolan mesaj ya da medya özelliğinden biraz daha farklı bir şekilde çalışıyor. 

Aslına bakacak olursak 'kaybolan gönderiler' ilk olarak Snapchat'le hayatımızda yerini aldı. Platformun popülerleşmesi üzerine harekete geçen Facebook, kendi hizmetlerinde de bu özellikler sunmaya yönelik harekete geçti. Bugün WhatsApp, Facebook ve Instagram'da kullanılabilecek bu hikaye özelliği, bunun en net özelliği olarak değerlendiriliyor. WhatsApp uygulamasının kaybolan mesaj özeliği ise direk olarak sohbet içeriğine odaklanıyor. Bu sayede kullanıcılar, mesajlarını tek tek silmek zorunda kalmıyorlar. 

WhatsApp'a yeni özellik geldiWhatsApp'a yeni özellik geldi

WhatsApp "Kaybolan Mesajlar" özelliğini sunuyor

Bugüne kadar yayınlanan kaybolan gönderi özelliğinde gönderilerin silinip silinmemesi ile ilgili herhangi bir kontrol bulunuyordu ve gönderiler genelde 24 saat içerisinde yok oluyordu. Fakat WhatsApp uygulamasının kaybolan mesajlar özelliğinde sohbet içerikleri 24 saat değil, 7 gün sonra siliniyor. Kullanıcılar, kaybolan mesajlar özelliğinde mesajların hangi süre zarfında silineceğine karar vermeseler de özelliği kapatığ açma hakkına sahip olacaklar. WhatsApp tarafından yapılan açıklamalara göre kaybolan mesajlar özelliği kasım ayı içerisinde kullanıcıların hizmetine sunulacak. Üstelik hem Android hem de iOS kullanıcıları, WhatsApp'ın kaybolan mesajlar özelliğini deneyimleyebilecek. Yetkililer, bu özellikten fazlasıyla umutlu olsalar da kullanıcıların ne denli memnun kalacakları, önümüzdeki süreçte belli olacak. WhatsApp, bu yeni özellik ile beraber çok daha kullanışlı bir alan sunuyor. Kullanıcılar uygulamadan kendilerine göre daha özgür bir kullanım elde edebilir. 


WhatsApp üzerinden alışveriş dönemi resmi olarak başlıyorWhatsApp üzerinden alışveriş dönemi resmi olarak başlıyor
WhatsApp'tan istenmeyen mesajlara yeni çözümWhatsApp'tan istenmeyen mesajlara yeni çözüm
WhatsApp süreli mesajlar özelliği üzerinde çalışıyorWhatsApp süreli mesajlar özelliği üzerinde çalışıyor

PAYLAŞ