WhatsApp üzerinden alışveriş dönemi resmi olarak başlıyor - Haberler - indir.com

WhatsApp üzerinden alışveriş dönemi resmi olarak başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-27 10:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcıların uygulama üzerinden alışveriş yapmalarını sağlayacakları yeni bir özelliğin yakında uygulamaya entegre edileceğini duyurdu. WhatsApp, genel kullanıcı deneyimini iyileştirmek için bir çok yeni özellik ekliyor. WhatsApp Business, kullanıcıların direk olarak sohbet penceresinden ürün ve hizmet satın almasına izin veren bir özellik ekliyor. 

Yeni özelliği bir parçası olarak, tüm WhatsApp işletme hesabı kullanıcıları, sohbet penceresinden müşterilerine ürün kataloglarını direk olarak sağlayabilecekler. WhatsApp'a bir alışveriş düğmesi eklenecek. Söz konusu bu alışveriş düğmesi, kullanıcıların bir sepete eklenmesine ve WhatsApp sohbetinden ödeme yapmasına izin veriyor. Facebook'a göre bu yeni özellik, pandemiden ağır etkilenen küçük işletmelere yardım etmeyi amaçlıyor.

Yeni WhatsApp depolama alanı kullanımı özelliğiYeni WhatsApp depolama alanı kullanımı özelliği

WhatsApp üzerinden alışveriş

WhatsApp, alışveriş düğmesi özelliği çalışırken gösteren bir tanıtım videosu yayınladı. Video, işlemlerin nasıl ilerlediğini gösteriyor. Video bir kullanıcı işletmeye mesaj atarak kataloglarının olup olmadığını soruyor ve işletme, kullanıcı için uygun katalog gönderiyor. Kullanıcılar ise bu kataloglardan beğendiği ürünü seçerek sepete ekliyor ve uygulama üzerinden ödeme işlemi gerçekleşiyor. Şirket, işlemleri gerçekleştirmek için Facebook Pay'i kullanacak. 

Özellik, bu yılın başlarında Breziya'da test ediliyordu. Daha sonra ülkenin Merkez Bankası ile ilgili sorunlar nedeniyle test durduruldu ancak Facebook, bu özelliği yakın zamanda yaygın kullanıma geçirmek istediklerini belirtti. WhatsApp'ın doğrudan uygulama üzerinden alışveriş yapma özelliği şu an için geliştirme aşamasında ancak şirket bu özelliğin yakın bir zamanda uygulamaya entegre edileceğini söylüyor.


İlgili uygulamalar
Yeni özellik WhatsApp Web için parmak izi nasıl kullanılacak?Yeni özellik WhatsApp Web için parmak izi nasıl kullanılacak?
WhatsApp çoklu cihaz desteği çalışmalarında sona geldi!WhatsApp çoklu cihaz desteği çalışmalarında sona geldi!
WhatsApp Süresi Dolan Medya özelliğine kavuşacak!WhatsApp Süresi Dolan Medya özelliğine kavuşacak!

PAYLAŞ