WhatsApp'a yeni özellik geldi - Haberler - indir.com

WhatsApp'a yeni özellik geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-22 13:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Popüler sohbet uygulaması WhatsApp uygulamasının Android beta sürümü, 2.20.203.3'e yükseltildi. Bu güncelleme ile beraber henüz geliştirme aşamasında olan iki özellik gün yüzüne çıktı. Bu özellikler, Android ekosistemindeki kullanıcıların deneyimini daha iyi hale getirilecek gibi gözüküyor. Her iki özelliğin de ne zaman kullanıma sunulacağı şu an için bilinmiyor. Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp uygulamasının, Android beta sürümü güncellendi. Söz konusu bu güncelleme ile beraber uygulama sürümü 2.20.203.3'e yükseltilirken, yaklaşan iki yeni özellik de bu sürümle birlikte görüldü. Şu an için geliştirme aşamasında olan her iki özellik de birkaç kararlı sürüm güncellemesi sonunda kullanıcılara sunulacak gibi görünüyor.

WhatsApp'ın son beta sürümüyle ortaya çıkan ilk özellik, kaçırılan aramalara sonradan bağlanılmasını sağlıyor. Şöyle ki bir grup görüşmesine davet edildiğiniz ve o an için bu daveti kabul edemediniz. WhatsApp'a bir sonraki girişinizde söz konusu görüşme halen devam ediyorsa, görüşmeye bağlanmanızı sağlayacak bir pencere göreceksiniz. 

WhatsApp Süresi Dolan Medya özelliğine kavuşacak!WhatsApp Süresi Dolan Medya özelliğine kavuşacak!

WhatsApp'ın yeni özelliği kullanıcılara kolaylık sağlıyor

Uygulama için geliştirilmekte olan bir diğer özellikse kullanıcı güvenliğini yakından ilgilendiriyor. Android kullanıcıları, eğer telefonlarda parmak izi okuyucu sensörleri varsa, bu özellikten faydalanarak WhatsApp uygulamasına giriş yapabiliyorlardı. Ancak parmak izi okuyucu sensörü bulunmayan telefonlara sahip olan tüketiciler, bu tür bir özelikten faydalanamıyordu. İşte geliştiriciler, WhatsApp'ın bu özelliğine dair kapsamı genişletiyorlar. 

WhatsApp uygulamasının son Android beta sürümünde yer alan bu özellik, parmak izi kilidini biyometrik kilit olarak değiştiriyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, eğer kullandıkları telefonda yüz tanıma özelliği yer alıyorsa, WhatsApp'a girişlerini bu şekilde sağlayabilecekler. Söz konusu bu özellik sadece Android kullanıcılarına özel olduğunu, iOS platformundaki WhatsApp'ın zaten hem FaceID hem de TouchID'yi desteklediğini belirtmekte fayda var. Bu özellikler ile beraber kullanıcılar için uygulama kullanımı daha donanımlı bir hal alıyor. 

 


WhatsApp ve Telegram tehlikeli mi?WhatsApp ve Telegram tehlikeli mi?
WhatsApp’ta engellendiğiniz nasıl anlaşılır?WhatsApp’ta engellendiğiniz nasıl anlaşılır?
WhatsApp, birçok kişiyi mutlu edecek sessize alma özelliği geldiWhatsApp, birçok kişiyi mutlu edecek sessize alma özelliği geldi

PAYLAŞ