WhatsApp kullanıcı sayısı 2 milyara ulaştı - Haberler - indir.com

WhatsApp kullanıcı sayısı 2 milyara ulaştı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-13 12:01:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

2014 yılında 20 milyar dolara Facebook tarafından satın alınan WhatsApp’ın o dönemlerde 450 milyon kullanıcısı bulunuyordu. Bağımsız bir şirket için bu rakam büyük bir başarı olsa da, gücünü Facebook’la birleştirmesinin ardından kısa sürede listede en başarılı uygulamalar arasına girmeyi başardı.

Günümüzde milyonlarca kullanıcı tarafından tercih edilen WhatsApp, SMS’in tarihe karışmasını sağlayan bir uygulama olarak biliniyor. 2016 senesinde 1 milyar kullanıcı sayısına ulaşarak büyük bir başarı elde eden WhatsApp, iki sene sonra kullanıcı sayısını 1.5 milyara çıkarmayı başarmıştı.

Telegram CEO'su WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yönetiminin yeterince güvenli olmadığını açıkladı!Telegram CEO'su WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yönetiminin yeterince güvenli olmadığını açıkladı!

Ancak Facebook’un hala WhatsApp’tan gelir sağlayamadığının altını çizmekte de fayda var. Piyasaya çıkış yaptığında 0.99 cent gibi uygun bir ücretle kullanıcılara sunulan uygulama Facebook çatısı altına girdiğinde ücretsiz olarak kullanıcılara sunulmuştu. Bugün kullanıcıların beklentilerini karşılayan pek çok güncellemede de yine Facebook katkıları bulunuyor. WhatsApp için reklam politikasından vazgeçen şirket günümüzde uygulamanın bu mevcut güçlü kitlesini gelire dönüştürebilecek bir çözüm aramaya devam ediyor.

WhatsApp'ın büyük başarısı

Kullanıcılara sunduğu güncellemelerle uygulama deneyimini arttırmaya çalışan şirketin bu konuda oldukça başarılı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Geçtiğimiz gün beklenen açıklamayı yapan WhatsApp yeni kullanıcı sayısını açıklayan bir makale yayınlayarak kullanıcı sayısının 2 milyara ulaştığını duyurdu. WhatsApp Facebook’a gelir sağlamasa da uygulama olarak büyük bir başarı ve güç elde etmiş durumda.  Yaptığı resmi açıklamasında uygulamanın başarısına değinen şirket güvenlik alanında hassas olduğu yönünde açıklamalarda yaptı. Çevrimiçi platformlar arttıkça güvenliğin önem kazandığını belirten şirket kullanıcıların mesajlarının uçtan uca şifreleme yöntemiyle korunduğunu ve izlenmediğini belirterek “Güçlü şifreleme modern yaşamda bir zorunluluktur. Biz güvenlikten ödün vermeyeceğiz çünkü bu insanların güvenliğini olumsuz yönde etkiler. Daha da fazla koruma için, işlerinde en iyi güvenlik uzmanlarıyla birlikte çalışıyoruz ve kötüye kullanımı durduracak endüstri lideri teknolojileri uyguluyoruz ve gizlilikten ödün vermeden sorunları bildirmek için kontrol ve yöntemleri sağlıyoruz.

Sohbet ekranı tasarımı değişti, Whatsapp yeni özellikleri nasıl kullanılır?

WhatsApp, insanların kullanması için basit, özel ve güvenilir bir hizmet yaratma hedefiyle başladı. Bugün, dünyayı özel olarak birbirine bağlamaya yardımcı olmakla beraber dünyadaki iki milyar kullanıcının kişisel iletişimlerini korumaya aynı başladığımız zamandaki kadar kararlıyız.” Açıklamasını yaptı.


WhatsApp'ın kullanıcı verilerini tehlikeye atan açığı giderildiWhatsApp'ın kullanıcı verilerini tehlikeye atan açığı giderildi
WhatsApp'ta bir hesap neden banlanır?WhatsApp'ta bir hesap neden banlanır?

PAYLAŞ