Sohbet ekranı tasarımı değişti, Whatsapp yeni özellikleri nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

Sohbet ekranı tasarımı değişti, Whatsapp yeni özellikleri nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-27 21:55:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

iPhone cihazlar için WhatsApp güncellendi ve bazı ufak yenilikler ile iyileştirmeler sunuldu. 2.19.120 sürümüne yükselen uygulama yeni bazı grup özellikleri, arama bekletme ve sohbet ekranının yenilenmesi gibi içeriklere sahip olarak geliyor. Kısa süre önce güncellenen uygulama için tasarım tarafında bazı iyileştirmeler de bulunuyor. Buna göre ana sayfada sohbet listesinin yer aldığı ekran iyileştirilmiş durumda. Gelin şimdi WhatsApp’a gelen bu özelliklerin ne işe yaradıklarına detaylıca bakalım.

Yeni Tasarım Sohbet Ekranı

WhatsApp 400 binden fazla hesabı banladıWhatsApp 400 binden fazla hesabı banladı

Sohbet ekranı güncellenerek artık mesajları daha hızlıca görmeniz mümkün oluyor. Daha sade bir yapıya sahip olan bu tasarımda kişi isimleri ve profil simgeleri arasına boşluk gelerek ferah bir görünüme kavuşmuş diyebiliriz. Diğer yandan kişiler arasındaki boşlukta artırılmış durumda.

WhatsApp’ta gruplara otomatik eklenme nasıl engellenir?

Gelen yeni sürüm güncellemesinin en büyük yeniliklerinden olarak bu özellik bulunuyor. Bu yenilik sayesinde gruplara otomatik bir şekilde eklenmenizin önüne geçebileceksiniz. Bu sayede belirlediğiniz kişiler tarafından gruplara eklenebilir olmanızı sağlayabileceksiniz. Sizin seçmediğiniz kişiler ise artık sizden habersiz sizi gruplara dahil edemeyecek.

Bunun için Ayarlar > Gizlilik > Gruplar üzerinden Herkes, Kişilerim veya Şunlar Hariç Kişilerim seçeneklerini göreceksiniz.

  • Herkes: Bu seçenekte isteyen herkes sizleri WhatsApp gruplarına dahil edebilecek.
  • Kişilerim: Sadece rehberinizde yer alan kişiler sizleri gruplara dahil edebilecek.
  • Şunlar hariç kişilerim: Bu noktada ise belirlediğiniz kişiler hariç dışında herkes sizi gruplara ekleyebilecek.

İstemediğiniz kişiler sizleri gruplara eklemeyecek olsa da, davet gönderebilecek ve siz dilerseniz ise gruplara yine dahil olabileceksiniz.

WhatsApp’ın gelen bir diğer özelliği ise arama bekletme oluyor. Android’de henüz yer almayan bu özellik ile WhatsApp üzerinden sesli görüşmedeyken, arma gelmesi durumunda bilgilendirme yapacak ve çağrı direkt bir şekilde sonlanmayacak.


Privia Security Whatsapp’daki Casus Yazılım Riski Konusunda UyarıyorPrivia Security Whatsapp’daki Casus Yazılım Riski Konusunda Uyarıyor
Güncelleme sonrası WhatsApp iOS uygulamasına gelen yeniliklerGüncelleme sonrası WhatsApp iOS uygulamasına gelen yenilikler

PAYLAŞ