WhatsApp'ın kullanıcı verilerini tehlikeye atan açığı giderildi - Haberler - indir.com

WhatsApp'ın kullanıcı verilerini tehlikeye atan açığı giderildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-05 22:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde PerimerterX şirketi WhatsApp’ın masaüstü sürümünde kritik bir güvenlik açığı tespit etmişti. Bugün konu hakkında açıklama yapan şirket bugün yaptığı açıklamada WhatsApp’ın güvenlik açığını kapattığını belirtti!

Uzun bir süredir neredeyse günlük yaşamımızın vazgeçilmezi haline gelen WhatsApp’ın dünya çapında milyonlarca kullanıcısı bulunuyor. Piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra popülerleşen uygulamanın günümüzde 1 milyonun üzerinde aktif kullanıcı sayısı bulunmakta. Akıllı telefonlar, tabletler ve internet üzerinden kullanılabilen WhatsApp uzun bir süredir güvenlik açıklarını kapatmaya çalışıyor.

WhatsApp fotoğraf gitmiyor tekrar dene hatası ve çözümüWhatsApp fotoğraf gitmiyor tekrar dene hatası ve çözümü

Geçmişte mobil sürümüyle sıklıkla güvenlik ihlalleriyle gündeme gelen WhatsApp, geçtiğimiz günlerde masaüstü sürümündeki kritik bir güvenlik açığıyla gündeme gelmişti. Milyonlarca kullanıcıyı etkileyebilecek bu açık masaüstü sürümünü tercih edenler için ciddi bir tehdit oluşturduğundan kullanıcılarda endişe yaratmıştı.

Güvenlik açığının kullanıcıları etkileyip etkilemediği tespit edilemedi!

PerimeterX adındaki siber güvenlik şirketi tarafından açığa çıkarılan güvenlik açığı, hackerların WhatsApp’ın masaüstü sürümünden kullanıcı verilerine ulaşmasına olanak tanıyordu.

WhatsApp’ta ortaya çıkan ciddi güvenlik açığı

Dünya çapında milyonlarca kullanıcıyı endişelendiren bu açıktan henüz herhangi bir kullanıcının etkilenip etkilenmediği bilinmiyor. PerimeterX’in yapmış olduğu açıklamalara göre söz konusu bu güvenlik ihlalinden etkilenen kullanıcıların olma ihtimali epey yüksek. Fakat neyse ki artık WhatsApp söz konusu soruna hızlı bir çözüm getirmiş durumda. Dün konu hakkında yeni bir açıklama yapan PerimeterX, WhatsApp’ın güvenlik açığını kapatmayı başardığını dile getirdi.

WhatsApp güvenlik açığını kapattı!

Bu tip sorunların geçmişte çok fazla yaşandığının altını çizen siber güvenlik araştırmacıları, gelecekte de bu sorunların yaşanabileceğini açıklayarak kullanıcıları kontrollü olmaları gerektiği konusunda uyarıyor. Üstelik internet kullanıcılarını tehdit eden tek sorun WhatsApp’ın masaüstü sürümü değil. Kullanıcılar internette farkında olmasalar da her gün benzer tehlikelerle karşı karşıyalar.

Uzmanlar bu tip sorunlardan korunabilmek için kullanıcılara önemli tavsiyelerde bulundu. Kullanıcıların WhatsApp ve diğer kullandıkları uygulamaları güncel tutmalarının önemini vurgulayan uzmanlar hem akıllı telefonlarda, hem de bilgisayarlarda kullanılan uygulamaların yeni güncellemelerine dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı. Bir uygulamanın güncel olmasının geçmişte meydana gelen güvenlik açıklarının giderilmesi anlamına geldiğini vurgulayan uzmanlar, WhatsApp masaüstü yerine web sürümünü kullanan kullanıcıları da, internet tarayıcılarını güncel tutmaları konusunda uyardı.


WhatsApp'ın Koyu Mod'u yeterince koyu değilWhatsApp'ın Koyu Mod'u yeterince koyu değil
Telegram CEO'su WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yönetiminin yeterince güvenli olmadığını açıkladı!Telegram CEO'su WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yönetiminin yeterince güvenli olmadığını açıkladı!

PAYLAŞ