WhatsApp'ta bir hesap neden banlanır? - Haberler - indir.com

WhatsApp'ta bir hesap neden banlanır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-08 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ta kullanıcılar SIM kart numaraları üzerinden hesap kurarak kullanmaya başlıyorlar. WhatsApp servisi sahip olduğu özellikler ile şuan için piyasadaki bir numaralı mesajlaşma uygulaması olarak kullanılıyor. WhatsApp sadece mesajlaşma değil sesli ve görüntülü görüşme olarak da popüler olarak kullanılıyor. Ancak her hesap durumda olduğu gibi WhatsApp hesabınızın da yasaklanma ihtimali bulunuyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde WhatsApp hesabınızın banlanma sebeplerine ve çözümlerine bakacağız.

WhatsApp’ta bir hesap neden banlanır?

WhatsApp'ın Koyu Mod'u yeterince koyu değilWhatsApp'ın Koyu Mod'u yeterince koyu değil
  • WhatsApp kullanıcılarının yapacağı yasal olmayan içerik paylaşımlarından ötürü bir kişiyi veya gruba karşı şikayette bulunabilir. WhatsApp ise söz konusu şikayetin yasal bir sorun olduğunu tespit ederse, hesabı devre dışı bırakabilir.
  • Kişi veya grup tarafından uygunsuz resimler, mesajlar ve belgeler gönderilmesi WhatsApp hesabınızın kapanmasına ve devre dışı kalmasına sebep olabilir. Bu noktada çok fazla kullanıcı tarafından numaranızın engellenmesini hesabınızın yasaklanmasına sebep olabilir.  
  • Diğer yandan WhatsAoo’ta bir kişiyi taklit ederseniz yine, hesabınız yasaklanabilir. Bu sebeple başka birinin kimliğini taşıyan bir hesap oluşturmaktan uzak durmanız gerekiyor.
  • Virüs yada kötü amaçlı bir yazılımı WhatsApp üzerinden paylaşmak, WhatsApp hesabınızın devre dışı kalmanıza sebep olacaktır.
  • Sahte haberler ve yanıltıcı içerikler paylaşmak WhatsApp hesap yasaklanması sebepleri arasında bulunuyor.
  • Otomatik mesajlaşma, toplu mesaj sistemleri ve otomatik arama gibi üçüncü parti uygulamalar kullanan kişiler yine WhatsApp yasağı ile karşılaşacaklardır.
  • WhatsApp uygulamasını veya sunucusuna yapacağınız yazılımsal saldırılar ve yasa dışı bilgilere ulaşmaya çalışmanız yine WhatsApp hesabınızı devre dışı bırakacaktır.
  • WhatsApp yazılım koduna yönelik değiştirme çalışmalarınız hesabınızı yasaklayabilir.
  • WhatsApp Plus uygulaması ile serviste yer almayan bir özelliği kullanmak bu noktada WhatsApp’tan banlanmanıza sebep olacaktır.
  • Kayıtlı olmayan birçok telefon numarasına mesaj gönderirseniz spam olarak işaretlenebilirsiniz.



Telegram CEO'su WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yönetiminin yeterince güvenli olmadığını açıkladı!Telegram CEO'su WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yönetiminin yeterince güvenli olmadığını açıkladı!

PAYLAŞ