Whatsapp İrlanda'ya 225 milyon euroluk ceza! - Haberler - indir.com

Whatsapp İrlanda'ya 225 milyon euroluk ceza!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-02 19:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi olan WhatsApp, veri ihlalleri ile gündeme gelmeye devam ediyor. Şimdi ise bu konuya yönelik şirkete tam 255 milyon Euro’luk ceza kesildi. İrlanda’daki Veri Koruma Komisyonu, veri kurallarının ihlali sebebiyle WhatsApp İrlanda’ya 225 milyon Euro para cezası verdi. Bu ceza DPC’nin bu zamana kadar verdiği en büyük para cezası olarak dikkat çekti. Diğer yandan AB veri yasaları kapsamında bir kuruluşa verilen en büyük ikinci ceza oldu. Diğer yandan düzenleyici, mesajlaşma uygulamasına bir dizi belli önlemler alarak sistemini uyumlu hale getirmesini kesin olarak istedi. Popüler platform bu karara katılmazken, cezaların tamamen orantısız olduğunu iddia ederek, karara itiraz edeceğini açıkladı.

WhatsApp’a 255 milyon Euro’luk ceza

Instagram’ın beğenilen özelliği WhatsApp'ta ortaya çıktıInstagram’ın beğenilen özelliği WhatsApp'ta ortaya çıktı

Cezanın yanı sıra DPC, Avrupa kapsamında WhatsApp için baş denetim otoritesi olarak hareket ediyor. Söz konusu bu soruşturma üç yıl önce başlatılmıştı. Soruşturmanın kaynağı AB’nin yürürlüğe koymuş olduğu veri koruması ile alakalı yeni kurallar olduğunu belirtelim. Ocak ayında şirket, politikalarında değişikliğe gitti ve şirketin hangi verileri topladığı yada bu bilgileri Facebook ile nasıl paylaştığı noktasında kullanıcılardan ve düzenleyicilerden tepkiler geldi. Tepkilerin ardından ise şirket, düzenlemeyi Mayıs ayına ertelemek zorunda kalmıştı. Yetkililer WhatsApp’ın WhatsApp servislerinin hem kullanıcılarına hem de kullanıcısı olmayanlara bilgi sağlanması ile bu bilgilerin şeffaflığına yönelik GDPR kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirip getirmediği incelendi.


WhatsApp'da birinin sizi engellediğini nasıl anlarsınız?WhatsApp'da birinin sizi engellediğini nasıl anlarsınız?
WhatsApp, Android Kullanıcıları İçin Yeni Güncelleme GetirdiWhatsApp, Android Kullanıcıları İçin Yeni Güncelleme Getirdi

PAYLAŞ