Uber Türkiye mağdurları dava açmak için harekete geçti! - Haberler - indir.com

Uber Türkiye mağdurları dava açmak için harekete geçti!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-26 18:29:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Haksız rekabet uyguladığı gerekçesiyle Uber, Türkiye’de erişim yasağı ile karşı karşıya kalmıştı. Türkiye pazarından çekilmek zorunda kalan Uber bu kez yine bir dava haberiyle gündemde.

Acak bu defa dava Uber’in Türkiye’deki araç sahipleri ve sürücüleri tarafından açılıyor. Konuyla ilgili harekete geçebilmek için “Uber Mağdurları Platformu”nun çatısı altında yaklaşık bin araç sahibi ve sürücüsü bir araya geldi. Mağduriyetlerinden dolayı şikayetçi olan taraflar Uber’e dava açmaya karar verdi.

Uber drone ile yemek dağıtımı ile dengeleri değiştirmeye hazırlanıyorUber drone ile yemek dağıtımı ile dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor

Araç sürücüleri yaptıkları açıklamada Uber’in kendilerine büyük vaatlerde bulunduğunu ancak bu vaatlerin hiç birini yerine getirmediğini belirtti. Cumhuriyet Gazetesi’nde konuyla alakalı çıkan haberler ise oldukça çarpıcı. Uber nedeniyle borçlanan hatta bu yüzden intihar eden sürücülerin bile olduğu belirtildi. Konuyla ilgilenen avukatlardan Samet Gülaydın dava ile ilgili yaptığı açıklamada, Uber’in Türkiye’deki faaliyetlerine başladığında diğer ülkelerden farklı olarak sadece Türkiye’de “Uber X Large” araçlarının kullanıldığını belirterek bu durumun taksicilerden tepki gördüğünü ve taksiciler tarafından haksız rekabet davası açıldığında Uber’in hiçbir neden göstermeden faaliyetlerini sonlandırdığını vurgulayarak “Şimdi buradaki asıl mesele; UBER Türkiye’de hizmetini vermeye başladıktan itibaren UBER araç sahipleri ve şoförlerine araç alınması, yatırım yapılması konusunda çok ciddi teşviklerde bulundu.” Açıklamasında bulundu.

Uber araç sürücülerini ve sahiplerini mağdur etti mi?

Şirketin Türkiye’deki hizmetini hiçbir neden göstermeden ve açıklama yapmadan durdurması ise Uber hizmetine yönelik çalışma yapabilmek için yeni araç satın alanlar ciddi bir zarara uğradı. Tabi Uber’in sürücülerini seçerken sürücüleri özel bir eğitime tabi tutarak sertifika almak durumunda bıraktığını da es geçmemek gerek.

Waymo, Uber'den 2.8 Milyar Dolar İstiyor

Samet Gülaydın’nın “ UBER’in yapmış olduğu bu gerekçe göstermeden piyasadan çekilmesine hizmetleri durdurması noktasında oluşan zararın tazmini davamızın konusudur. Esas itibariyle biz burada sürücüler ve araç sahiplerinden menfaatlerini bir zarar geldiğinden dolayı dava açıyoruz.” Açıklamasına karşılık veren avukat Alparslan Saraç Uber için “Türkiye’den çekildi.” İfadesinin doğru olmadığını vurguladı.

Uber’in sistemi aktif olduğu sürede sadece yasal bir şekilde taksicilik yapan kişilerle çalıştığını beliren Saraç, Uber sürücülerinin kişisel kredi kartlarını kullanarak araç satın aldıklarını ve şuanda başka bir kiralama sistemi bulunmadığı için araçlarını çalıştıramadıklarının altını çizerek bu dönemde binlerce aracın satış fiyatında ciddi bir düşüş yaşandığının da altını çizdi. Uber’in dava süreciyle ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam ediyor olacağız.

 

 


Uber, 2019'un üçüncü çeyreğinde zarar ettiUber, 2019'un üçüncü çeyreğinde zarar etti
Uber bir ülkeden daha ağır darbe yediUber bir ülkeden daha ağır darbe yedi

PAYLAŞ