Uber drone ile yemek dağıtımı ile dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Uber drone ile yemek dağıtımı ile dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-30 13:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Teknolojisiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran şirketler arasında olan Uber yeni bir hizmet servisini açıklayarak drone ile yemek dağıtımı yapacağını duyurdu! 

İlk olarak taşımacılık alanında genişleyen bir şirket olan Uber, bu alanda yaşadığı sıkıntıların ardından hedeflerini de farklı perspektiflere yönlendirmiş gibi duruyor. Teknolojik açıdan da ben buradayım demek üzere olan şirket bu hamlesiyle Amazon’un paket teslimatı için kullandığı droneları yemek teslimatı için kullanacak. 

UBER, Uçak Taksi Projesi İçin 3 Şehiri BelirlediUBER, Uçak Taksi Projesi İçin 3 Şehiri Belirledi

Aslına bakarsınız Uber’in ilerleyen zamanlarda hayatımıza sokacağı teknoloji alanın ilki sayılmaz. Geçtiğimiz dönemlerde sürücüsüz araçlarla yemek teslimatı denemelerini ilk olarak Dominos kullanmıştı. Tabi Uber ve Dominos’u bu noktada ayıran farklılık Uber’in teslimatlar için drone kullanmayı planlaması. 

Uber yemek dağıtım sektörüne iddialı bir giriş yapıyor! 

Uber'in Yeni Yemek Servisi Uber Eats Nedir?

Kısa zaman önce market alışverişlerinde teslimat sektörüne de giriş yapan Uber’in stratejisine baktığımız zaman şirketin bu alanlarda agresif bir büyüme planladığını söylemek yanlış olmaz. Marketin ardından yemek dağıtımı sektörüne de giriş yapan Uber altı pervaneye sahip olan ve iki kişilik yemek taşıma kapasitesine sahip olan drone tasarımını paylaşarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 

Bildiğiniz üzere özel taşımacılık hizmetiyle piyasaya çıkan Uber ülkemizde birçok protesto ile karşılanmış ve özel araçlar yasaklanarak bir taksi çağırma uygulamasına dönüşmüştü. Uygulamanın yurt dışı kullanımına baktığımızda da Uber’in kaderi pek farklı değildi. Yurt dışında da taksi şoförlerinin protestolarıyla karşılaşan Uber’in trafiğe de olumsuz yönde etti ettiği söylentileri bir araştırmayla kanıtlanınca bu noktadan sonra Uber için zor günler başlamış ve uygulama birçok ülkede yasaklanmıştı. Bu doğrultuda şirketin diğer sektörlerde var olma yönünde izlediği agresif stratejinin altında yatan nedenlerin yaşadığı süreç olduğunu söyleyebiliriz. Yani kısacası Uber bir nevi ayakta kalmaya çalışıyor. 

Ancak şirketin planladığı yeni drone hizmeti eğer hedefleri doğrultusunda ilerlerse birçok kullanıcı tarafından büyük bir ilgiyle karşılanabilir. Daha hızlı yemek dağıtımının yanı sıra daha sıcak yemek dağıtımı da yapmayı hedefleyen Uber’in bu konuda dikkat etmesi gereken politikalar olduğunu da unutmamak gerek. Uber’in market alışverişi ve yemek dağıtım sektöründe günden güne büyüdüğünü düşünürsek, şirketin yenilikçi tavrını devam etmesi durumunda gelecekteki çalışma alanın belirlenmiş olduğunu söyleyebiliriz. Tabi şirketin bu konuda hedeflediği başarıyı elde edip edemeyeceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Uber ile ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam ediyor olacağız. 


Uber 5 milyar dolar zarara uğradıUber 5 milyar dolar zarara uğradı
Uber'in satın alacağı teslimat şirketi: CornershopUber'in satın alacağı teslimat şirketi: Cornershop

PAYLAŞ