Waymo, Uber'den 2.8 Milyar Dolar İstiyor - Haberler - indir.com

Waymo, Uber'den 2.8 Milyar Dolar İstiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-22 15:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Otonom araç teknolojileri noktasında önde gelen şirketlerden birisi olan Waymo tarafından iddia edilenlere göre patentlerini ihlal etmek ve ticaret kurallarını kötüye kullanmak iddiası ile popüler servis Uber'e karşı açtığı davada bazı konular netleşmeye başladı. Davacı şirket olan Waymo tarafından zarar talebinin miktarı noktasında herhangi bir açıklama gelmezken, Uber avukatı olan Bill Carmody ise San Francisco'da gerçekleşen federal mahkeme duruşmasında çıkan rakamı ifade etti. Söylenene göre Uber Google'ın kardeş şirketi olarak nitelendirilen Waymo zararını karşılanabilmesi için Uber'den 2.8 milyar dolar istiyor.

Geçmişe baktığımızda ise Waymo, Uber'i 2016 yılında satın aldığı şirket olan Otto üzerinde bir suçlamada bulunuyordu. Eski Google çalışanı olan Anthony Levandowski ise şirketten ayrıldıktan sonra Otto'yu kurmuş ve sonrasında ise şirkete Uber talip olup satın almıştı. Levandowski ise Google'dan ayrılmadan önce şirkete dair çok gizli 14.000 dosyayı indirmekle suçlanmıştı. Ayrıca 10 Ekim tarihinde gerçekleştirilmesi beklenen jüri seçmelerinin ertelenebileceği ifade edilirken ABD bölge yargıcından duruşmayı ertelenmesini istedi ve son zamanlarda ele geçen yeni kanıtların incelenmesi istenildi.

Waymo cephesinden mahkemeye sunulacak olan son delilerin ne olacağı konusunda herhangi bir içerik yer almıyor. Uber'in eski CEO'su ile Levandowski arasında yapılan yazışmalara yönelik kanıt niteliğinde mesajların bulunduğu söylentiler arasında bulunuyor. Uber'e göre ise Waymo hiçbir kanıta sahip değil ve sadece bu girişimi ile zaman kazanıyor. Bakalım şirketler arasındaki bu gerginlik nasıl çözülecek göreceğiz.





PAYLAŞ