Uber bir ülkeden daha ağır darbe yedi - Haberler - indir.com

Uber bir ülkeden daha ağır darbe yedi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-26 07:55:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Bir dönemin en çok ses getiren ulaşım sistemi Uber, bir ülkeden daha veto yedi. Belli bir dönem ülkemizde de kullanılan fakat sonrasında yasaklanan Uber, birçok ülkede kullanılmasına rağmen zaman zaman çeşitli yasaklamalar ile karşı karşıya kalıyor. Güvenlik ile ilgili sorunlar yaşatması sebebiyle bir süredir sorun yaşatan Uber için artık gerekli lisansın verilmeyeceği açıklandı. Uber için İngiltere cephesinden de üzücü bir haber geldi. Yaşanan olaylar sonrasında Uber artık faaliyetlerini durdurma aşamasına geldi. 

Uber, İngiltere'de de üzdü

Elde edilen bilgilere göre Uber'in İngiltere için de uygun olmadığı açıklandı. İngiltere'nin başkenti Londra'nın şehir ulaşımının büyük bir bölümünden sorumlu olan yerel yönetim organı Transport for London (TfL), Uber'in İngiltere faaliyetleri konusunda açıklamada bulundu. Yönetim organın konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamalara göre Uber faaliyetlerinde birçok olumlu değişiklik yapılmasına rağmen hizmetin yine de lisans almak için uygun olmadığı bilgisi elde edildi. 

Uber'in satın alacağı teslimat şirketi: CornershopUber'in satın alacağı teslimat şirketi: Cornershop

Geçmişe gittiğimizde Uber, 2017 yılında güvenlik açıkları nedeniyle lisansını kaybetmişti. Fakat bu yasaklamaya rağmen 1,5 aylık bir uzatma almayı da başarmıştı. Şirket, hakkında verilen bu karara itiraz edeceklerini ve çalışmalarına da ara vermeden devam edeceklerini açıkladı. Aynı zamanda verilen kararın olağanüstü ve yanlış olduğunu da dile getirdi. Uber servisinin Kuzey ve Doğu Avrupa Genel Müdürü Jamia Heywood, "Uber’in yaptığı iyileştirmeleri kabul etmemiz gerekiyor. Ancak, buna rağmen Uber’in lisanssız ve sigortasız sürücülerle faaliyetlerine izin veremeyiz" dedi. Buna ek olarak yine Müdür Jamie Heywood; "Son iki yılda işlerimizi temelden değiştirdik ve güvenlik standardı oluşturmaya başladık. Son 2 ay boyunca Londra’daki her sürücüyü denetledik Ayrıca bu denetim sürecimizi daha da güçlendirdik." şeklinde konuşmasına devam etti. Yine konu hakkında açıklamada bulunan TfL yöneticilerinden Helen Chapman; "Uber’in yaptığı iyileştirmeleri kabul etmemiz gerekiyor. Ancak, buna rağmen Uber’in lisanssız ve sigortasız sürücülerle faaliyetlerine izin veremeyiz" şeklinde ifadelerde bulundu.

Uber yaşanan olayların ardından temyiz başvurusunda bulundu fakat bu başvuruların başarısız sonuçlanmadı, İngiltere'de oluşturulacak boşluğun ortadan kaldırılması için önemli bir rekabet ortamının oluşmasına neden olacak gibi gözüküyor. Uber'in Londra hizmetinde yaklaşık olarak 45.000 sürücü çalışıyor. Yani Uber lisansının iptal edilmesi ile beraber bu sürücülerin her biri işten edilecek. Fakat buna rağmen bu sürücülerin dahil olabilecekleri farklı hizmetler de mevcuttur. 

Uber faaliyetlerinin arka yüzü

Uber hizmeti ile ilgili verilen kararın altında farklı durumların yattı söyleniyor. Bunun için 2017 yılına geri dönmemiz gerekiyor. TfL, Uber hizmetinin yeterlik güvenlik sorunu sebebiyle ve kullanıcıların güvenliğini tehlikeye atması nedeniyle lisansını yenilemeyi reddetmişti. Yönetim organı konu ile ilgili, sürücülerin kontrollü bir şekilde olmadığını ve hatta ciddi cezalar gerektiren suçları da rapor etmediklerini söylemişti. Bunun yanı sıra aynı zamanda Uber'in, TfL'nin kendilerini seyretmesini engellemek adına kullandıkları Greyball adlı gizli bir yazılım kullandıklarını ve bunun da lisansının iptal edilme sebeplerinden biri olduğunu dile getirdi. 

 


İlgili uygulamalar
Uber drone ile yemek dağıtımı ile dengeleri değiştirmeye hazırlanıyorUber drone ile yemek dağıtımı ile dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor
Uber, 2019'un üçüncü çeyreğinde zarar ettiUber, 2019'un üçüncü çeyreğinde zarar etti
YouTuber PewDiePie'ın yeni mobil oyunu PixelingsYouTuber PewDiePie'ın yeni mobil oyunu Pixelings

PAYLAŞ