Türkiye'nin en büyük kripto para vurgunlarından biri yapıldı - Haberler - indir.com

Türkiye'nin en büyük kripto para vurgunlarından biri yapıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-25 12:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Turgut V. adlı bir kişinin insanları kısa bir süre içerisinde yüksek kar elde edeceğine inandırarak toplamda 1 milyar lira kadar dolandırdığı ortaya çıktı. 

Kripto para piyasasında gerçekleşen vurgunların sayısı her geçen gün daha da atış göstermeye başladı. Geçtiğimiz aylar içerisinde Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer’in üyeleri toplam olarak 150 milyon dolar dolandırarak yurt dışına kaçmasının ardından şimdi ise, Turgut V. adlı bir kişinin kurduğu kripto para sistemi üzerinden yatırımcıları 1 milyar Türk Lirası kadar dolandırdığı gündemde yerini aldı.

SpaceX'de DOGEcoin ile ödeme almaya başlıyorSpaceX'de DOGEcoin ile ödeme almaya başlıyor

Türkiye, 1 milyar liralık Dogecoin vurgunu yapıldı

tv100’den Hilal Yıldırım tarafından yapılan haberlere göre, Turgut V. adlı bir şahıs ile ilgili olarak 1.500 kişiyi toplamda 1 milyar lira dolandırdığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Konuyla ilgili olarak ortaya atılan iddialara göre Turgut V., bu vurgunu geçtiğimiz aylar içerisinde sadece 40 gün içerisinde sadece 100 kar elde ettiği iddiasıyla kurduğu "Dogecoin mining" adı verilen bir kripto para sistemi üzerinden yapıldı.

Kripto paraya yatırım yapan yatırımcılarını ikna etmek adına lüks mekanlarda birebir görüşmeler ve toplantılar gerçekleştiren bu kişi, yatırımcılarını bir Telegram sayfasında bir araya getirdi ve ellerinde bulunan popüler kripto para birimi Dogecoin'in kendi kurduğu sisteme aktarmak adına ikna etmeye başladı. Yatırımcıların söylemlerine göre, ilk aşamada gayet güzel işleyen bu sistem yaklaşık olarak üç ay boyunca vaat edilen karı kendilerine ödedi. Bu da kısa bir süre içerisinde sisteme yatırım yapan kişilerin sayısının artmasına sebep oldu. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre 1.500 yatırımcısı olan kripto para sistemi, içerisinde yer alan 1 milyon Türk Lirası değerinde 350 milyon adet Dogecoin ile dördüncü ayda erişimine son verildi.

Daha sonra ise bu sistemin kurucu olan Turgut V’ye ulaşmak için her yola başvuran fakat başaramayan yatırımcılar, son çare olarak savcılığa başvurdu. Bunun üzerine ise Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı, Turgut V. ve yanında yer alan 11 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Savcılık dosyasının bir numarası olarak değerlendirilen Turgut V. ve sevgilisi Gizem N. ile ilgili olarak yurt dışı çıkış yasağı kararı alındı.


Elon Musk, Dogecoin Müzik Festivalinde DJ olabilirElon Musk, Dogecoin Müzik Festivalinde DJ olabilir
Dogecoin nedir, ne işe yarar?Dogecoin nedir, ne işe yarar?
Dogecoin kurucusu 8 yıl sonra kripto para alacağını açıkladıDogecoin kurucusu 8 yıl sonra kripto para alacağını açıkladı

PAYLAŞ