Dogecoin kurucusu 8 yıl sonra kripto para alacağını açıkladı - Haberler - indir.com

Dogecoin kurucusu 8 yıl sonra kripto para alacağını açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-24 13:45:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Kripto Para

Çin baskısı ve madencilik faaliyetlerinin özellikle durma noktasına gelmesi, kripto para dünyasında oldukça zorlu bir dönem başlattı. Bu olaylar yaşanırken önemli bir açıklama ise Dogecoin kurucusu Billy Markus’tan geldi.

Şaka amaçlı piyasaya sürmüştü

2013 yılında şaka olması amacı ile arkadaşı ile birlikte yeni kripto parayı piyasaya süren ve kısa süre içerisinde piyasada çok geniş bir yer bulan Dogecoin, kurucusu Billy Markus için de ciddi bir gelir elde edilmesini sağladı. Kurucu Twitter hesabı üzerinden yaptığı son açıklamada ise 8 yılın ardından bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi.

Elon Musk, Dogecoin Müzik Festivalinde DJ olabilirElon Musk, Dogecoin Müzik Festivalinde DJ olabilir

8 yıl sonra bir ilk gerçekleşti

Twitter hesabından yaptığı açıklamada 8 yıl önce bir daha kripto para almayacağına dair kendine söz verdiğini söyleyen kurucu, 8 yılın ardından bu kararından vazgeçtiğini ve ilk kripto para yatırımını yaptığını belirtti. Dogecoin için program yapan Billy Markus, yaptığı yatırım ile ilgili şöyle söyledi; ''Bir saat önce, bir daha asla kripto satın almayacağıma dair yemin etmemden 8 yıl sonra Dogecoin satın aldım. O zamandan beri fiyatını 7 kez kontrol ettim. Yüzde 10 kardaydım, şimdi yüzde 3'e düştüm. Neyse, bu sağlıklı görünüyor.'

Son yılların popüler coini olmuştu

Dogecoin, özellikle son 1 yıllık süreç içerisinde en çok konuşulan kripto paralardan birisi oldu. Elon Musk tarafından yapılan paylaşımlar ile tarihi zirvelere ulaşan Dogecoin, daha sonrasında dolar normal seviyelerine dönse de mevcut yükselişi ile dünya genelinde milyonlarca kişinin gelir elde etmesini sağladı. 2021 yılına damga vurmayı başaran kripto para, şu anda normal seviyelerinde olsa da kurucusu tarafından yapılan bu açıklamanın ardından olumlu bir etki görebilmesi mümkün.

Neden yemin etti?

Mevcut durum ile ilgili en dikkat çeken detaylardan birisi ise Billy Markus’un 8 yıl önce neden böyle bir karar aldığı. Bu konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmayan Dogecoin kurucusu, 8 yıldan beri sektörden tamamen uzak durması ile birlikte dikkat çekti. Üstelik Billy Markus kadar Dogecoin’i geliştirdiği arkadaşı Jackson Palmer, Billy Markus’a göre sektöre çok daha uzak. Kripto parayı geliştirdikten sonra tamamen sektörden çekilen yazılım mühendisi, hiçbir şekilde yatırım yapmayacağını belirtmişti.



PAYLAŞ