Dogecoin nedir, ne işe yarar? - Haberler - indir.com

Dogecoin nedir, ne işe yarar?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-18 09:00:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Kripto Para

Bitcoin’in yaratılması ile birlikte kısa süre içerisinde geliştirilen altcoinler, kripto para sektörünün gelişimine önemli katkılar sundu. Bu altcoinlerden birisi olan ve oldukça ilginç bir geliştirme sürecine sahip Dogecoin, parodi olarak piyasaya sunulan bir coindir. Ancak özelikle 2021 yılı itibariyle bireysel yatırımcıların artması ve Tesla CEO’su Elon Musk ile birlikte ciddi bir ivme yakalayarak tarihi zirveleri yakalayan Dogecoin, kripto dünyasının en çok konuşulan kripto paralarından birisi haline geldi.

Dogecoin nedir, ne zaman piyasaya sunuldu?

Dogecoin, 2013 yılı itibariyle piyasaya sunuldu. Kripto para birimlerine karşı bir parodi olarak geliştirilen Dogecoin, bu nedenle tasarımında da bir köpek resmi tercih etti. Köpek cinsinde ise Shiba Inu tercih edildi. Bitcoin’in geliştirilmesinde gerçek kişinin kim olduğu bilinmese de Dogecoin bu konuda şeffaftır. Kripto para biriminin geliştiricileri Bay Markus ve Jackson Palmer’dir. İki isim 2013 yılında Dogecoin'i birlikte yarattıktan sonra iki isim de kısa süre içerisinde projeden çekildi. Üstelik Bay Markus 2015 yılında çok düşük bir değer üzerinden elindeki tüm Dogecoin’leri sattı.  Aradan geçen yıllar ile birlikte değeri artan Dogecoin, 28 Ocak 2021 tarihine gelindiğinde ise piyasa değerini 5,4 milyar Dolara çıkardı.

DOGEcoin aya gidiyor!DOGEcoin aya gidiyor!

Dogecoin nasıl satın alınır?

Dogecoin satın almak isteyenlerin Bittrex Global GmbH ve Payward, Kraken gibi sistemleri tercih etmesi yeterli olacaktır. Türkiye’de açılan kripto para borsaları da Dogecoin desteği sunmaktadır. Satın alma yapılabilen borsalarda alım gibi satış işlemleri de yapılabilir. Kripto para alanında popüler sistemlerden birisi olan Coinbase de Dogecoin desteklemektedir. Kullanımı çok yaygın olmayan Dogecoin, ödeme sistemlerinde de çok fazla yer bulmaz.  Borsalarda Dogecoin kısaca DOGE olarak adlandırılır. Sembolü ise Ɖ şeklindedir.

Dogecoin'e riskli mi?

Dogecoin piyasaya sunulduğu ilk günden itibaren standart fiyat aralıklarında düşüş ve yükseliş yaşasa da 2021 yılı itibariyle spekülatif olayların etkisi ile birlikte ciddi bir zirve yaptı. Risk konusunda farklı uzman ve yatırımcılar farklı değerlendirmelerde bulunduğundan dolayı Dogecoin yatırımı yapma noktasında kişisel değerlendirmelerin yapılması gerekiyor. Özelikle 2021 yılının Ocak ayında yaşanan çalkantılı dönemlerde Dogecoin’in değerinde yüzde 800’e varan artış yaşanmıştır.



PAYLAŞ