Türkiye'de App Store fiyatlarına

Türkiye'de App Store fiyatlarına "Dijital Hizmet Vergisi" zammı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-02 11:30:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, Türkiye'nin de dahil olduğu bazı ülkelerdeki vergi değişimlerinden dolayı App Store fiyatlarına zam yaptı. Türkiye'de App Store fiyatlarına artık %7,5 Dijital Hizmet Vergisi uygulanacak. Apple, bazı ülkelerde yapılan vergi değişimleri nedeniyle App Stpre fiyatlarında güncelleme yapmak üzere olduğunu bildirdi. Şirketin bugün geliştiricileri App Store fiyatlarında yapılacak değişim hakkında bilgilendirmeye başladığı ortaya çıktı.

%18 KDV'ye ek %7,5 Dijital Hizmet Vergisi

Uygulanan vergi sisteminden dolayı App Store fiyatlarının artacağı ülkelere Türkiye'de eklendi. Kısa bir süre sonra ülkemizdeki App Store fiyatlarına "Dijital Hizmet Vergisi" de dahil olacak. Şirketten yapılan açıklamada “Türkiye: %7.5’lik yeni dijital hizmet vergisi (Mevcut %18 KDV’ye ek olarak)” ibaresine yer verilmiş.

Apple, App Store için belirlenen komisyon oranı hakkında konuştuApple, App Store için belirlenen komisyon oranı hakkında konuştu

App Store platformunda yer alan uygulama ücretlerinin ve uygulama içi satın alma ücretlerinin söz konusu bu değişimden etkilenmesi bekleniyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda geliştiricilerin uygulama, abınelik ve uygulama içi satın alma ücretlerini değiştireceği belirtirken, eğer talep ederlerse de mevcut abonelerinin fiyatlarında değişiklik yapmamayı seçebilecekleri belirtilmiş. App Store ücretlerindeki artışın önümüzdeki günlerde kullanıcılara yansıması bekleniyor.

Dijital Hizmet Vergisi ne anlama geliyor?

İnternet ortamındaki dijital hizmetlerden, yapılan satışlardan veya reklamlardan yüksek miktarda gelir elde eden şirketler, Türkiye'den elde ettiği gelirlerinin yüzde 7,5'lik bölümünü Dijital Hizmet Vergisi olarak ödeyecek. Dijital ortamda sunulan ücretli veya ücretsiz sesli, görsel, ve dijital tüm içerikler Dijital Hizmet Vergisi kapsamına giriyor. Bir şirketin Dijital Hizmet Vergisi’ne dahil olabilmesi için Dijital Hizmet Vergisi’ne ilişkin hizmetlerinin (yani şirketin fiziksel ortamdaki hizmetlerini/satışlarını kapsamıyor) Türkiye’de 20 milyon TL hasılatı ve dünya genelinde 750 milyon avro dengi hasılatı geçmesi gerekiyor. Dijital hizmet vergisi İngiltere ve Fransa gibi bazı ülkelerde de uygulanıyor.


App Store 10. yıla özel bir sürprizle kullanıcılarının karşısındaApp Store 10. yıla özel bir sürprizle kullanıcılarının karşısında
Apple App Store Rusya tarafından haksız bulunduApple App Store Rusya tarafından haksız bulundu
Apple, Fortnite'ı App Store'dan sildi!Apple, Fortnite'ı App Store'dan sildi!

PAYLAŞ