Apple, Fortnite'ı App Store'dan sildi! - Haberler - indir.com

Apple, Fortnite'ı App Store'dan sildi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-14 19:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Apple App Store ve Fortnite arasında anlaşma askıya alındı. 25 Temmuz 2017 tarihinde piyasaya sürülen hayatta kalma oyunu, kendisine ait olan para biriminden dolayı cezaya maruz kaldı.

Apple App Store ve Fortnite arasında soğuk rüzgarlar esiyor

Epic Games tarafından geliştirilen bu yapım Apex Legends ve PUBG gibi ciddi rakiplere karşı ayakta kalma savaşı verilen bir oyun. Kısa bir süre önce Apple'ın geliştiricilerinden almış olduğu komisyon oranı gündemde yankı uyandırmıştı.

Fortnite Fortnite "Dünyayı Kurtar" modu erken erişime açıldı

Geliştiriciler, komisyon uygulamasının yüzdesinden son derece şikayetçi. Zira Apple ücretli uygulamalardan, uygulama aboneliklerinden ve uygulama içi satın alımlardan ilk yıl yüzde 30 oranında komisyon alıyor.

Bu oran ikinci yılda yüzde 15'e düşüyor ve öyle devam ediyor. Fakat Epic Games yüzde 30 oranını atlatmayı başardı. Bunun üzerine harekete geçen ABD'li şirket Apple, Fortnite'ı kendisine ait olan uygulama mağazasından kaldırdı.

Epic Games, Fortnite'ın para birimi olan V-bucks'ın satın alınması konusunda yüzde 20 oranında indirimler sağladığını duyurdu. Oyuncular, bu indirimi doğrudan ödeme yaptığı taktirde elde edebiliyor.

 Doğrudan ödeme sayesinde Apple’ı atlatabilen Epic Games, bu indirimin PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, PC ve Mac kullanıcıları için geçerli olduğunu belirtti. Böylece oyuncular ödeme konusunda App Store gibi bir aracı platform kullanmayacak.

Bilindiği gibi Epic Games de Apple'ın komisyon uygulamasından oldukça şikayetçi. Avrupa Birliği, ABD, Rusya, Çin, Telegram ve Spotify da Apple’ın bu uygulamayı derhal sonlandırmasını istiyor.

Eğer sizler de sıkı bir Fortnite oyuncusu iseniz yüzde 20'ye varan indirimlere erişim sağlamak için buraya” tıklayabilirsiniz. 


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ