Tumblr Satılıyor! - Haberler - indir.com

Tumblr Satılıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-03 14:02:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Tumblr, Verizon iki sene önce Yahoo anlaşmanın bir parçası olmuş ve satın alınmıştı. The Wall Street Journal bugün Tumblr'ı hala kullanmaya devam eden kullanıcıları yakından ilgilerinden bir haber yayınladı. Habere göre Verizon bir zamanlar çok popüler olan, sosyal medya ve blog uygulaması olan Tumblr'ı yakın zamanda elden çıkarmaya hazırlanıyor. 

Tumblr 2007 senesinde David Karp tarafından kurulmuştu. 11 yaşında kendi kendine kod yazmayı öğrenen Karp, HTML yazmaya başladıktan sonra uzun süre Tumblr üzerine çalıştı. Tumblr'ı Manhattan’daki evinin odasında yayınladı. Yayınlandığı ilk günden sonra çığ gibi büyüyen blog sitesi milyarlarca kullanıcıya ulaştı ve ilk olarak 2007 senesinde Tumblr yatırım alarak gelişme yoluna gitti. 

Tumblr Blogları Mobil'den DüzenlenebilecekTumblr Blogları Mobil'den Düzenlenebilecek

Tumblr'a Mesajlaşma Özelliği Geldi!

Yahoo ve Verizon'un Karasızlığı Tumblr'a Kullanıcı Kaybettirdi

Günümüzde Tumblr'ın aktif kullanıcı sayısı hala iyi bir noktada. 450 milyondan fazla bloga sahip olan Tumblr platformunda paylaşım sayısı yapan kullanıcılar 172 milyarı aşmış durumda. 

Seneler içerisinde daha fazla kullanıcıya erişen uygulama 2013 senesinde Yahoo'ya satılmıştı. Yahoo geliştiricileri tarafından yeni güncellemeler ve eklentilerle kullanıcılara sunulsa da, Yahoo Tumblr'ı nasıl kullanacağına karar verememişti. Ancak yine de Tumblr kullanıcı kitlesini gün geçtikçe genişlemiş ve dünya çapında bir etki yaratmıştı. 2017 senesinde ise Yahoo Verizon'a satıldığında Tumblr'ın da satılmıştı. Ancak Verizon'un platform hakkında yaşamış olduğu kararsızlıklar Tumblr'ın hızla kullanıcı sayısı kaybetmesine neden olmuştu.

Tumblr, İki Adımlı Doğrulama Özelliğini Aktif Etti

Yahoo gibi Verizon'da Tumblr'ı nasıl kullanacağı konusunda kararsızlıklar yaşamıştı bu kararsızlık en fazla platformu etkiledi. Geçtiğimiz sene Tumblr'da yetişkin içeriklerin yasaklanmasına karar veren şirket çıplaklık içeren fotoğraf ya da videoların blog içerisinde paylaşılmasını yasaklamış ve bu durumda kullanıcı kitlesinin büyük bir kısmının kaybına neden olmuştu. Bu kararın ardından kısa bir süre sonra sitenin trafiğinde ciddi oranda bir düşüş yaşandı. Arından kullanıcı sayısının artmamasıyla, Verizon Tumblr'ı elden çıkarma kararı aldı.

"Pornhub" şirketi ise bu satışı öğrenir öğrenmez Tumblr'ı satın almak için oldukça istekli olduğunu açıkladı. Pornhub başkan yardımcısı Corey Price, siteyi alıp yeniden eski günlerine döndürmek istediklerini söyledi. Bu açıklamadan sonra eski kullanıcılarına ışık yakan Pornhub'un Tumblr için Verizon'a resmi bir teklifte bulunup bulunmadığı ise bilinmiyor. Bu gelişmeyi ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz.
 


İlgili uygulamalar
Answer Time; Tumblr'dan Yeni Soru Cevap PlatformuAnswer Time; Tumblr'dan Yeni Soru Cevap Platformu
Tumblr, Reblog Özelliğini İyileştirdiTumblr, Reblog Özelliğini İyileştirdi
Tumblr'a Canlı Yayın ÖzelliğiTumblr'a Canlı Yayın Özelliği

PAYLAŞ