Tumblr, İki Adımlı Doğrulama Özelliğini Aktif Etti - Haberler - indir.com

Tumblr, İki Adımlı Doğrulama Özelliğini Aktif Etti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Popüler olarak kullanılan sosyal ağlar arasında yer alan Tumblr, kullanıcılarının daha güvenli paylaşım yapabilmelerini amaçladığı iki adımlı doğrulama özelliğini aktif ettiğini duyurdu.

Tumblr, son günlerin en popüler güvenlik önlemlerinin başında gelen 'Two-Factor Authentication' (İki Adımlı Doğrulama) hizmetini aktif ettiğini duyurarak güvenlik konusundaki en önemli adımı attığını açıkladı. İki Adımlı Doğrulama özelliği, kullanıcıların Tumblr servisine sadece kullanıcı adı ve parolalarının yanı sıra cep telefonuna gönderilecek olan doğrulama şifresini kullanarak girebilmelerini sağlıyor. Bu sayede de hesap sahibinden başka hiç kimse, kayıtlı parola ve kullanıcı adı üzerinden o hesaba giriş yapamayacak.

Bu özelliği etkinleştirmek için öncelikle Tumblr panosuna kullanıcı bilgileri ile giriş yapmanız gerekmekte. Bundan sonra Ayarlar sekmesine tıklayarak, sağ panelde bulunan 'Hesap - Temel Bilgiler' seçeneğine giriş yapmalısınız.

Tumblr Ayarlar

Hesap - Temel Bilgiler bölümüne giriş yaptıktan sonra İki Adımlı Doğrulama kutucuğunun yanında bulunan butonu kaydırarak aktif hale getirmeniz ve burada bulunan ülke bilgisi, GSM numarası ile mevcut parolanızı ilgili bölümlere yazmanız gerekmektedir.

İki Aşamalı Kimlik Doğrulama

İlgili bölümleri doldurduktan sonra Gönder tuşuna tıkladığınız anda yazdığınız GSM numarasına bir mesaj ile ilk doğrulama kodunuz gelecek. Bu kodu site üzerinden girerek onayladığınızda, İki Adımlı Doğrulama özelliğini aktif hale getirmiş olacaksınız. Bundan sonra da Tumblr hesabınıza giriş yaparken kullanıcı adı ve parolanız ile birlikte ayrıca telefonunuza gönderilen doğrulama şifresini de kullanmanız gerekiyor.

Masaüstü bilgisayarınızda web üzerinden kullanabileceğiniz gibi ayrıca Android ve iOS cihazlarınız üzerinden mobil olarak kullanabileceğiniz Tumblr uygulamalarını aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla cihazınıza indirebilirsiniz.





PAYLAŞ