TikTok, Facebook reklam verenlerini kendine çekmeye başladı! - Haberler - indir.com

TikTok, Facebook reklam verenlerini kendine çekmeye başladı!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-14 19:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Son zamanların en çok konuşulan platformlarından biri tahmin edeceğiniz üzere TikTok. Zaman zaman skandallar ile anılsa da popülerliği birçok ülkede halen devam eden TikTok, yakın zamandır Facebook'un belası haline geldi. TikTok, Facebook'u sinirlendirecek hamleler yapamaya devam ediyor. Konu ile ilgili yayınlanan yeni rapora göre popüler sosyal medya platformu TikTok, Facebook platformunun reklam verenlerini kendi tarafına çekmek için farklı kampanyalar üzerinde çalışıyor. 

Bugün ortaya çıkan rapordan elde ettiğimiz bilgilere göre son dönemlerin parlayan yıldızı olan TikTok, Facebook'un aktif reklam verenlerini kendi tarafında çekmek üzere yeni kampanyalar üzerinde çalışıyor. Söz konusu bu raporu yayınlayan Adweek'e göre TikTok, "Facebook influencer reklamları" ve "Facebook reklam ağı" da içerisine olmak üzere bu tarz arama terimlerini kullanan Facebook reklam verenleri hedefine alan en az beş farklı kampanya yürütmek ile ilgileniyor. 

TikTok’a ulusal güvenlik soruşturması!TikTok’a ulusal güvenlik soruşturması!

Yaşanan bu olayın son örneğini ise reklam verenler ve kullanıcılar için Facebook ve TikTok arasında verilen mücadeleden ortaya çıkıyor. Bu konuda özellikle genç yaştaki kullanıcılar arasında son dönemlerde oldukça popüler olan TikTok, toplam olarak 1 milyarı aşan indirme sayısı ile ABD'deki en iyi ücretsiz uygulama haline geldi. Piyasaya girdiği günden itibaren büyük kitleleri etkisi altına almayı başaran TikTok, kullandığı stratejik yöntemler ile başarısını katlamaya devam ediyor. 

TikTok, Facebook'u her geçen gün daha da kızdırıyor

Şöyle ki, The Verge tarafından geçtiğimiz ekim ayı içerisinde yayınlanan ve Mark Zuckerberg’in Facebook toplantısından sızdırılmış olan ses kayıtlarını kapsayan raporda, CEO Mark Zuckerberg’in TikTok platformu ile ilgili rekabet planları gün yüzüne çıkmıştı. Bu aşamada CEO, TikTok platformunun yükselişte olduğunu fakat kendi şirketinin de Lasso adlı hizmetini geliştirmek için çalışmalar yürüttüğünü belirtti. 

Konu ile ilgili BuzFeed tarafından paylaşılan haberler ise Facebook platformunun TikTok ile olan sorununun farklı nedenlere dayandığını gösteriyor. Şöyle ki Facebook, 2016 yılında Musical.ly olarak bilinen uygulamanın satın alma işlemleri için yaklaşık 6 ay uğraşmış fakat Çinli ByteDance'dan geri de kalmış ve uygulama TikTok adını almıştır. Daha sonra ise Facebook, TikTok platformunun neredeyse tıpa tıp aynısı olan Lasso uygulamasını Kasım 2018 yılında piyasaya sürmüştü. 

TikTok, Instagram'a mı geliyor?

TikTok platformunun kısa süre içerisinde bu kadar yükselmesini hazmedemeyen Facebook, şu günlerde en popüler uygulaması olan Instagram'a TikTok'un oldukça benzeri olan cözelliğini getirmeyi planlıyor. Instagram halihazırda zaten oldukça popüler bir platformken bu şekilde geliştiriliyor olması kullanıcıların dikkatini çekiyor. Söz konusu bu TikTok benzeri özellik sayesinde Instagram kullanıcıları, tıpkı TikTok platformunda olduğu gibi video kaydı yapabilecek, videolara müzik ekleyebilecek ve aynı zamanda videoların editleri için de çeşitli araçlar olacak. 

2018 yılından bu yana birçok eski Facebook çalışanını kendi bünyesi altında işe alan TikTok, yaptığı son hamle ile Facebook'u her zamankinden daha fazla kızdırmayı başardı. Gelecek günlerde sektörün iki devi arasında ne gibi olaylar yaşanacağı ve elbette ki hangi tarafın galip geleceği merak konusu. 

 

 


Tiktok ulusal güvenlik tehdidi ilan edildi!Tiktok ulusal güvenlik tehdidi ilan edildi!
TikTok'un sahibi Bytedance akıllı telefon piyasasına girdi!TikTok'un sahibi Bytedance akıllı telefon piyasasına girdi!
Tiktok'un büyümesi ilk kez yavaşladıTiktok'un büyümesi ilk kez yavaşladı

PAYLAŞ