Tiktok'un büyümesi ilk kez yavaşladı - Haberler - indir.com

Tiktok'un büyümesi ilk kez yavaşladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-07 23:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Çin merkezli olan ByteDance şirketinin piyasaya sürdüğü günden kısa bir süre sonra dev bir fenomen haline gelen uygulama TikTok, yıllar sonra kullanıcı kaybıyla karşı karşıya!

Dünya çapınca büyük bir kullanıcı kitlesi elde eden TikTok, ülkemizde de oldukça popüler olan uygulamalar arasında yer alıyor. Son zamanların en popüler uygulaması olarak dikkat çeken TikTok, pazara giriş yaptığı günden bugüne büyük bir büyüme göstererek herkesi şaşırtmış hatta büyük teknoloji şirketlerinin bu alanda rekabete girmesini bile sağlamıştı. Ancak gün itibariyle açıklanan yeni verilere göre TikTok uygulamasının kullanıcı sayısında düşüş yaşadığı ortaya çıktı.

Mark Zuckerberg’den TikTok AçıklamasıMark Zuckerberg’den TikTok Açıklaması

TikTok yüzde dört geriledi!

Çin merkezli bir şirket olan ByeDance tarafından 2016 senesinde satın alınan Musical.ly uygulaması TikTok’a dönüştürülmüş ve kısa sürede dünya geneline yayılmayı başararak uygulama mağazalarında en çok indirilen uygulama olmuştu. Şuanda 1.5 milyar aktif kullanıcı sayısına sahip olan TikTok’un Sensor Tower adındaki araştırma şirketinin yaptığı açıklamaya göre ilk kez kullanıcı sayısının düştüğü belirtildi.

TikTok’a ulusal güvenlik soruşturması!

Bir fenomen haline gelen TikTok’un son çeyrek raporuna göre indirilme sayısında geçen yıla oranla düşüş gözlemlendi. Geçtiğimiz yıldan bu güne kadar yüzde 4’luk bir düşüş yaşayan TikTok’un kullanıcı sayısında olan bu azalmanın nedeni olarak ise şirketin uygulama için yaptığı Facebook reklamlarındaki bütçe azaltması olarak gösterildi. Ancak yine de bu durumun TikTok’a nasıl etki ettiği konusunda bir yorum yapmak oldukça zor. Son dönemlerde de ABD hükumeti ile casusluk iddialarıyla sorun yaşayan TikTok dünya genelinde hala bir fenomen olmaya devam etse de uygulamanın soruşturma sonrasında kullanıcı kaybında bir değim olup olmayacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Tiktok ulusal güvenlik tehdidi ilan edildi!Tiktok ulusal güvenlik tehdidi ilan edildi!
TikTok'un sahibi Bytedance akıllı telefon piyasasına girdi!TikTok'un sahibi Bytedance akıllı telefon piyasasına girdi!

PAYLAŞ