Tiktok ulusal güvenlik tehdidi ilan edildi! - Haberler - indir.com

Tiktok ulusal güvenlik tehdidi ilan edildi!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-28 10:35:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Piyasaya girdiği günden itibaren büyük kitleleri etkisi altına alan TikTok, zaman zaman kötü haberler ,ile gündeme gelmekten vazgeçmiyor.  TikTok uygulamasının kişisel verilerin ihlali ve kullanıcılara zarar verici içerikleri barındırması sebebiyle güvenlik tehdidi oluşturduğu ilan edildi. Şöyle ki, ABD Kongre Üyeleri, kullanıcıya sunulduğu günden itibaren en hızlı popüler olma özelliğine sahip olan TikTok uygulamasının ABD için güvenlik tehdidi oluşturduğunu duyurdu. Bildiğiniz üzere ABD ve Çin arasında geçtiğimiz aylarda çok ciddi bir teknolojik savaş başlamıştı. Zaman zaman savaşın etkileri halen gündeme geliyor olsa da şu an sular durulmuş gibi gözüküyor. Fakat ABD tedbiri elden bırakmıyor ve TikTok'un güvenlik tehdidi oluşturmasının sebebinin Çin ile ilgili olup olmadığını araştırıyor. 

ABD Kongresi'nin Cumhuriyetçi ve Demokrat üyeleri, konu ile ilgili video paylaşım özelliğine sahip olan TikTok platformu için istihbarat birimlerinin geniş çaplı bir inceleme yapmaları gerektiğini dile getirdi. Hükumet, bu tür uygulamaların kullanılarak Çin hükumetinin ABD vatandaşlarını takibe alıp alamayacaklarının araştırılmasını istiyorlar. Konu ile ilgili açılamada bulunan Pekin merkezli video çekme platformu TikTok, platformda siyasi içerikli reklamlar verilmesine izin vermediğini söylüyor. TikTok'un indirilme oranlarını incelediğimizde 2019 yılının ikinci çeyreğinde 177 milyon kullanıcı tarafından sahip olunun uygulamanın bir önceki yıla göre indirilme sayısında %4 oranında bir gerileme söz konusudur.

TikTok’un sahibi kazancı ile dikkat çektiTikTok’un sahibi kazancı ile dikkat çekti

Uygulama kısa sürede her yaştan kitlenin dikkatini çekmiş olsa da şu an için ciddi sorunlar ile karşı karşıya. Tüm bu olumsuzluklara rağmen TikTok, dünyanın en çok indirilen uygulamaları arasında ikinci sırada yer alıyor. Birinci Facebook'ken ikinci ise TikTok oluyor. Sosyal medya alanında yaptığı araştırmalar ile adından söz ettiren Sensor Tower tarafından yapılan araştırmalar sonucu elde edilen verilere göre TikTok uygulamasının ABD'de 100 milyon kullanıcısı bulunuyor. Uygulamanın geliştirici Bytedance, sadece Apple Store üzerinden 40 milyon dolar gelir elde etmişti. TikTok, bildiğiniz üzere Çin'de kullanılmıyor bunun üzere Bytedance, Çin'de de etkin olmak adına Douyin adında alternatif bir uygulama geliştirdi. 

"ABD için bir ulusal güvenlik tehdididir"

TikTok, ABD çin güvenlik tehdidi olarak değerlendiriliyor. Cumhuriyetçi Senatör Tom Cotton ve Demokrat Senatör Chuck Schumer, ABD vatandaşlarını takip etmek isteyen, etkisi altın almak isteyen ülkelerin bu tür uygulamalara başvurabileceklerini, yalan haberler ve propagandalarla vatandaşların düşüncelerini değiştirebileceklerini dile getiriyorlar. 

ABD'li Senatörler konu ile ilgili ABD Ulusal İstihbarat Dairesi Direktörvekili Joseph McGuire'a bir mektup yazdılar. Söz konusu bu mektupta ABD'li Senatörler "TikTok'u geliştiren firmanın merkezi Çin'de olduğu için, Çin Komünist Partisi'nin istihbarat alma girişimlerini desteklemeye zorlanabilir. Çin'deki firmaların bu tür talepleri geri çevirme şansı bulunmuyor. Bu durum ABD için bir ulusal güvenlik tehdididir." şeklinde ifadeler yer alıyordu. Hakkında yapılan iddialar üzerine TikTok'dan da bir açıklama geldi. Yapılan bu açıklamada ABD'de yer alan kullanıcıların tüm kişisel verilerinin ABD merkezli sunucularda saklandığı ve Singapur merkezli sunucularda yedeklendiği bildirildi.

 


Google sosyal medyadaki başarısızlıkları unutturmak için TikTok'un rakibini satın almaya çalışıyorGoogle sosyal medyadaki başarısızlıkları unutturmak için TikTok'un rakibini satın almaya çalışıyor
Mark Zuckerberg’den TikTok AçıklamasıMark Zuckerberg’den TikTok Açıklaması
TikTok kullanıcılara sansür uyguluyor mu?TikTok kullanıcılara sansür uyguluyor mu?

PAYLAŞ