TikTok 2021 senesinde 1 milyar kullanıcıyı aşabilir - Haberler - indir.com

TikTok 2021 senesinde 1 milyar kullanıcıyı aşabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-13 16:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Uygulama analizleri sunan App Annie’ye göre 2021 için bazı tahminler yayınlandı. Söz konusu bu tahminler için TikTok’un önümüzdeki yıl boyunca bir milyar kullanıcı sayısını aşacağı ifade ediliyor. Son dönemde en popüler sosyal medya platformlarından birisi haline gelen TikTok, App Annie’ye göre büyümesini sürdürüyor. Buna göre yaptığı açıklama da TikTok’un 2020 yılında büyük bir küresel anlamda kullanıcı biriktirerek, aktif olarak büyümesini gerçekleştirdi. 2018’den bu yana ise büyüme oranı üç katına çıktı. 2021 için ise TikTok’un aylık 1 milyar aktif kullanıcı sayısı ile oldukça yükseklerde bir konumda olması bekleniyor. App Annie’ye göre diğer yandan TikTok’un 2020 yılı için 3.çeyreğinde oyun dışı uygulamalar arasında en yüksek kullanıcı harcaması yapılan ve kazanç potansiyeli olan ikinci uygulama olacağı söyleniyor.

TikTok, reklamlardan büyük gelirler elde ederken, yayıncılarıan ise para kazandıran bir platform haline gelmiş durumda. Bu noktada yayıncılar yayınlarda aldıkları hediyeler ile uygulamada işlemler gerçekleştirebiliyorlar.

TikTok, OpenSlate ile yeni bir ortaklığa imza attıTikTok, OpenSlate ile yeni bir ortaklığa imza attı

TikTok, 2021’de bir milyar kullanıcıyı aşabilir

Görünene göre TikTok’un yeni yıla doğru çok daha güçlü bir konumda olması bekleniyor. Ancak hala teknik olarak TikTok’un ABD’de faaliyete geçeceği düşünülüyor. Şuana kadar Trump yönetiminin Ağustos ayında çıkartılan TikTok ve ABD’ye ait bir işletmeye satılması kararı verilen İcra Kararı sonrasında uygulanacak cezadan kaçınmış olmuştu. Son kontrolde ise bölge mahkemesi, bir grup önde gelen TikTok kullanıcısı, uygulamanın yasaklanma konusunda geçim kaynaklarını etkileyeceklerini ifade etmişlerdi. Daha sonra ise TikTok için yasağa karşı karar verdi. Mahkeme, nihai unsurunu esasen askıya alan TikTok’un satılıp satılmayacağına bakmadan ABD’de etki olmadan devam edebileceği öneriyi kabul etti.

Bu karar  ve diğerleri ile beraber orijinal düzen uygulamayı seçer ise ABD Hükümeti’nin temyizine tabi olacaktır. Bazıları ise TikTok’un kamuoyu algısı otoritesi için kötü görünebileceğini düşünüyor.  


Tiktok, Sony Müzikle yeni bir adım atıyorTiktok, Sony Müzikle yeni bir adım atıyor
2020 yılının Ekim ayında en çok indirilen uygulama TikTok oldu2020 yılının Ekim ayında en çok indirilen uygulama TikTok oldu

PAYLAŞ