2020 yılının Ekim ayında en çok indirilen uygulama TikTok oldu - Haberler - indir.com

2020 yılının Ekim ayında en çok indirilen uygulama TikTok oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-06 13:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Sensor Tower, mobil uygulamaların indirme sayılarını düzenli olarak açıklıyor. Bu bağlamda ekim ayının sonuçları açıklandı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre dünya genelinde Google Play Store ve App Store kullanıcıları, ekim ayı içerisinde en çok TikTok uygulamasını indirdi. Bu açıklamayı, WhatsApp ve Facebook takip etti. 

Sensor Tower tarafından ekim ayı içerisinde uygulama araştırma sonuçları açıklandı. Platform tarafından yapılan açıklamalar, dünya genelinde akıllı telefon kullanıcılarının ekim ayı içerisinde en çok hangi uygulamaları indirdiklerini gün yüzüne çıkarıyor. Açıklanan verilere bakıldığında, sıklıkla tartışılıyor olsa da son yılların en popüler sosyal medya platformlarından TikTok'a olan ilginin, her geçen gün biraz daha arttığını görmek mümkündür.

Sensor Tower'ın izinsiz kullanıcı verilerini topladığı ortaya çıktı!Sensor Tower'ın izinsiz kullanıcı verilerini topladığı ortaya çıktı!

Sensor Tower tarafından yapılan araştırma, sadece Google Play Store ve App Store'daki verileri kapsıyor. Ayrıca piyasadaki mobil oyunlar da Sensor Tower'ın araştırmasına dahil değil. Ancak yine de bu verilerin bile çok tutarlı olduğunu bile söylemek gerekiyor. Peki dünya genelindeki kullanıcılar, ekim ayında hangi mobil uygulamalara ilgi gösterdiler?

Ekim ayı içerisinde en çok kullanılan uygulamalar

App Store ve Google Play Store mağazalarından alınan ekim ayı verileri, kullanıcıların en çok TikTok uygulamasını indirdiklerini gösteriyor. Durum böyle olunca ekim ayının en çok indirilen mobil uygulaması, TikTok olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulamayı, iOS platformunda Zoom, Android platformunda ise WhatsApp takip ediyor. WhatsApp'ın Android ekosisteminde bu kadar çok indirilmesinin nedeni, piyasadaki yeni Android telefonların fazlalığından kaynaklanıyor.

Sensor Tower tarafından paylaşılan verilere bakıldığında, kullanıcıların genel olarak sosyal ağ ve mesajlaşma uygulamalarına ilgi gösterdiklerini görüyoruz. Bu bağlamda App Store'daki Widgetsmith uygulamasının sahip olduğu popülaritesini, iOS 14'le gelen widgetların kullanıcılar tarafından özelleştirilmeye çalıştığının bir göstergesi. Bu arada sosyal medyanın atalarından olan Snapchat, son dönemlerde küllerinden yeniden doğuyor gibi görünüyor. Sensor Tower, ekim ayındaki en popüler uygulamaların indirilme sayılarını da açıkladı. Buna göre TikTok, ekim ayında toplam 66 milyon civarında indirildi. Bu indirme sayısı geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla, yüzde 9,5'lik bir artış yaşandığı anlamına geliyor. WhatsApp ise ekim ayında, dünya genelinde 57 milyon kez indirildi. Bu indirme sayısının yüzde 30'unu Hindistan karşıladı. 



PAYLAŞ