Thodex'in finans işlerini yürüten Rana Azap yakalandı - Haberler - indir.com

Thodex'in finans işlerini yürüten Rana Azap yakalandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-18 14:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

THODEX soruşturmasında yeni bir gelişme daha gündemde yerini aldı. Şirketin finansal işlerinde görevli olan ve daha önce yapılan operasyonlarda yakalanmayan 4 firariden bir tanesi olan Rana Aazap bugün gerçekleştirilen bir operasyonda yakalandı. Azap'ın savcılıktaki sorgusu halen devam ediyor. 

Geçtiğimiz haftalar içerisinde, ülkemizin en büyük dolandırıcılık olaylarından bir tanesi yaşanmıştı. Thodex adlı bir kripto para borsası insanlara uygun fiyat ile Dogecoin satmak üzere toplamda ne kadar olduğu henüz belli olmayan bir parayı toplamış, kurucusu olan Faruk Fatih Özer, vatandaşların paralarını zimmetine geçirerek kaçmıştı. Ardından yaşanan süreç ise daha önce yaşanan dolandırıcılık olaylarıyla benzer göstermektedir. Faruk Fatih Özer'den henüz bir haber yok. Elde edilen bilgilere göre kaçak durumda olan CEO, Arnavutluk'ta kaçak olarak yaşamına devam ediyor. Fakat kolluk kuvvetleri, bu konunun üzerine düşmüş gibi görünüyor. Öyle ki soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Şirketin finansal işlerinde görev alan ve gerçekleşen operasyonlarda bulunamayan Rana Azap, bugün gerçekleşen yeni bir operasyonda yakalandı. 

Türk kripto para borsası THODEX'de tedirgin edici hareketlerTürk kripto para borsası THODEX'de tedirgin edici hareketler

Rana Azap, soruşturmadaki kritik isim arasında

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce yapılan operasyonlarda bazı kişileri göz altına almıştı. Hatta o dönemler içerisinde aktarılan bilgilere göre 82 şüphelinin belirlendiğinden söz edilmişti. İşte söz konusu bu şüphelilerden bir tanesi de Rana Azap'tı ve düzenlenen operasyonlarda yakalanamayan 4 şüpheliden biriydi. 

Finans uzmanı olarak çalışan Rana Azap, THODEX'in finansal işlerini yöneten isimdi. Göz altına alındıktan sonra önce emniyete sonra ise Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen Azap'ın savcılık işlemleri devam ederken, bu gelişmenin önemli olduğu dile getiriliyor. Öyle ki Rana Azap, THODEX vurgununu bilen ve vereceği ifadelerle soruşturmanın gidişatını değiştirme potansiyeline sahip isimler arasındadır. THODEX soruşturması kapsamında elde edilen bilgiler arasında şu an için bunlar yer alıyor. Gelecek günlerde yeni bilgiler elde edilebilir. 

 


Battığı düşünülen THODEX'den açıklama geldiBattığı düşünülen THODEX'den açıklama geldi
Thodex vurgun yapıp kaçtı mı?Thodex vurgun yapıp kaçtı mı?
Thodex'in merkezinde arama yapıldıThodex'in merkezinde arama yapıldı

PAYLAŞ