Thodex vurgun yapıp kaçtı mı? - Haberler - indir.com

Thodex vurgun yapıp kaçtı mı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-23 09:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

İki gündür Türkiye Thodex skandalını konuşuyor. İddialara göre Türkiye’nin ilk global lisanslı borsası Thodex kullanıcılarını dolandırarak sırra kadem bastı. Bir süredir site içi bakım açıklamasıyla kullanıcıların işlem yapmasına izin vermeyen site 21 Nisan tarihi itibariyle hiçbir açıklama olmadan kapandı.

Bu durum karşısında Thodex’in mağdur ettiği kullanıcılar haklarını arayabilmek için polise gitti. Şirket CEO’su Faruk Fatih Özer, 2 milyar dolar ile Tayland’a kaçtığı iddia ediliyor.

Sony, PS3 ve PS Vita için aldığı kritik kararını ertelediSony, PS3 ve PS Vita için aldığı kritik kararını erteledi

Birkaç gün öncesine kullanıcılar normal bir şekilde sitedeki işlemlerine devam edebiliyordu. Geçtiğimiz günlerde yaşanan Dogecoin çekimlerindeki sıkıntının ardından sitenin bakıma girdiklerini açıkladı. Hemen arkasından sitenin yeni bir ortaklık sebebiyle 4-5 iş günü boyunca kapalı kalacaklarını belirtilerek borsadaki tüm işlemleri durdurdu. Derken 21 Nisan tarihinden itibaren siteye erişmek isteyen kullanıcılar beklenmedik kötü bir sürprizle karşılaştı.

Türk kripto para borsası THODEX'de tedirgin edici hareketler

Konuya dair açıklama yapan avukat Oğuz Evren Kılıç, “Thodex’in kurucusu olan Koinex adlı şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Fatih Özer’in dün akşam saat 18’de İstanbul Havalimanı’ndan yurtdışına çıkış yaptığını tespit ettik.” ifadesini kulandı. Yaklaşık 400 bin hesap bulunan Thodex, aylık yüz milyar liralık işlem hacmine sahip bir platformdu. Avukatın yapmış olduğu açıklamaya göre, bu paranın 2 milyar dolarlık kısmının nerede olduğu bilinmiyor. Bu olayın ardından gözler Faruk Fatih Özer’e çevrilse de herhangi bir açıklama gelmemiş olması şüphelerin artmasına neden oluyor.

THODEX'in bulunduğu binanın güvenlik şefi Gürsel Yalçın tarafından yapıldı. Yalçın, 2 günlük süreçte yaklaşık 300 kişinin binaya gelerek, THODEX yetkilileri ile görüşmek istediklerini söyledi. Konuyla ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.


Facebook'un kripto parası Diem'in çıkış tarihi sızdırıldıFacebook'un kripto parası Diem'in çıkış tarihi sızdırıldı
Doğru Kripto Para Yatırımı Nasıl Yapılır? Güvenilir Borsa Nasıl Seçilir?Doğru Kripto Para Yatırımı Nasıl Yapılır? Güvenilir Borsa Nasıl Seçilir?

PAYLAŞ