Telegram da Clubhouse'a rakip oluyor - Haberler - indir.com

Telegram da Clubhouse'a rakip oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-22 10:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Kimi zaman fikirler öyle usta bir şekilde ele alınır ki, dev isimler bile onu kopyalamak ister. Öyle ki yıllar öncesinde Snapchat'in belirli bir süre kalan Hikaye özelliği veya TikTok'un kısa videolar için durum bu şekilde oldu ve özellikler dev isimler tarafından kopyalandı. Şimdi ise bu durumun benzerini Clubhouse'da görmek mümkündür. Twitter Spaces’ın ve Facebook’un heyecanla beklenen ürünün ardından giderek daha da popüler bir hal alan sesli formata bu seferde WhatsApp'ın son zamanlar içerisindeki yükselen rakibi Telegram duruma karşı kayıtsız kalmıyor. Telegram son güncelleme ile beraber Sesli Sohbet özelliğine farklı bir özellik kazandırıyor. 

Sesli sohbet özelliği Telegram'a geçtiğimiz yıl içerisinde, bir grup görüşme formatı olarak sunulmuştu. Fakat car olan Grup Görüşme özelliğiyle karıştırılıyordu. Benzer kontroller sunuluyordu fakat aynı zaman içerisinde Telegram Grupları ötesine de geçiş yapılıyordu. Sesli Sohbet 2.0 ile beraber Telegram, sesli sohbetlere milyonlarca kullanıcının katılmasına izin veriyor. Sesli sohbet özelliği şu an her ne kadar hem kanallar hem de herkese açık gruplar için sayısız düzeyde kişiyi destekliyor. Bu açıdan değerlendirildiğinde Clubhouse tarafından sunulana benzer bir hale geliyor. Bu tür sohbetler geçici olarak, gelecek yıllar içerisinde ihtiyaç duyulabilecek durumlar için kaydediliyor. Gizlilik açısından yanlış anlaşılmalara sebep olmaması adına bu açık şekilde belirtiliyor. Zoom ve yine Clubhouse için görülen el kaldırma özelliği de şu an için mevcuttur. Bu sayede daha etkileşimli bir sohbet ortamı oluşacaktır. 

Clubhouse rakibi ‘Spaces’ özelliğini Android için sunulduClubhouse rakibi ‘Spaces’ özelliğini Android için sunuldu

Özellik açısından Clubhouse uygulamasını kopyalan uygulamaların ve servislerin satısı da her geçen gün artıyor. Clubhouse hala iOS platformlarına özel ve sadece davet edilerek çalışan bir uygulama olarak kalmaya devam ederken, Telegram Sesli Sohbet 2.0 ise genel kullanıma sunulmuş durumdadır. Yani isteyen her Telegram kullanıcısı bu yenilikten faydalanabilir. Bir diğer açıdan değerlendirmek gerekirse en son Telegram güncellemesi, ses sohbetlerle ilgisi olmaya birkaç özellik daha sunuyor. İstenmeyen bir durum karşısında gönderilen mesajlar, gönderilmeden önce iptal edilebilir. Aynı zamanda uzun bir sesli sesli mesajı dinlemeyi bıraktığınız anda baştan başlamak gerekiyor. Bunlara ek olarak Android kullanıcıları, listedeki bir sohbette sola kaydırarak hangi eylemi gerçekleştirdiğini seçmeye de imkan tanıyan bir yenilik olarak görülüyor. 

 


Clubhouse, kullanıcılarına para kazandırmak için yenilendiClubhouse, kullanıcılarına para kazandırmak için yenilendi
Facebook Clubhouse'a rakip oluyorFacebook Clubhouse'a rakip oluyor
Discord, Clubhouse benzeri özellik getiriyorDiscord, Clubhouse benzeri özellik getiriyor

PAYLAŞ