Facebook Clubhouse'a rakip oluyor - Haberler - indir.com

Facebook Clubhouse'a rakip oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-16 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Son zamanlarda sık sık adından söz ettiren aylık 8 milyon kullanıcıya sahip Clubhouse uygulamasına, sosyal medya şirketlerinin ilgisi oldukça büyüktür. Kullanıcılara, ses sohbet odakları üzerinden iletişim kurma imkanı veren platforma ilk rakip şu an için Twitter'dan geldi. Instagram ve TikTok da sesli odaklar özelliği üzerinde çalışıyor. Facebook ve Telegram da Clubhouse rüzgarına kapıldı.

Clubhouse Facebook’u da etkisi altına aldı

Uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi, tersine mühendislik yöntemiyle Facebook'un kaynak kodları üzerinden inceleme yaptı. Paluzzi, platforma benzer şekildesesli sohbet odaları oluşturma özelliğinin geleceğini dile getirdi. Bir de ekran görüntüsü sunan Paluzzi, özelliğin erken geliştirme aşamasında olduğunu dile getirdi. 

Clubhouse uygulamasının Android versiyonu yoldaClubhouse uygulamasının Android versiyonu yolda

Facebook'un bu sesli sohbet özelliği, direkt olarak mobil cihazlarda yer alan uygulama içerisinde aktif edilme özelliğine sahiptir. Her odanın kendine has özel bağlantısı olacak ve bu bağlantıyı Messenger'da veya diğer gruplarda paylaşmak mümkün olacak. Aynı zamanda Facebook oluşturmuş olduğu bu odayı haber kaynakları üzerinden gönderi olarak duyurulmasına izin verilecek. Bu sayede arkadaşlarınızı da katılımcı olarak sohbete davet edebilirsiniz. Fakat Facebook'un en fazla kaç katılımcıya izin vereceği ise şu an için bilinen bir durum değildir. 

Facebook, uzaktan eğitim sürecinde popülerliği artan Zoom'a da rakip olmayı başarmıştı. 50 kişiye kadar katılımcıyla beraber görüntülü sohbet odakları hazırlama hakkı tanıyan platform, bu özelliğini Instagram ve WhatsApp ile de entegre etti.

Telegram’ın özelliği kullanımda

Popüler anlık mesajlaşma platformu olan Telegram da Clubhouse etkisi altında kalan uygulamaların başında gelir. Şu an için uygulamada beta aşamasında olan sesli sohbet özelliği, kullanıcıların kişisel profilleriyle kanal oluşturmaya imkan veriliyor. Her kanal için özel olarak belirlenen davet linki sayesinde de, arkadaşınızı katılımcı olarak ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda uygulamada, kanaldaki sesinizi kaydetmenizi mümkün hale getiren bir özellik daha vardır. Bu sayede sayede de konuşmalarınızı dosya olarak farklı kişilerle paylaşabilirsiniz. 

Telegram’ın v7.6 beta sürümünü yükleyerek sesli sohbet özelliği denebiliyor. Gelecek günler içerisinde bu özelliğin büyük kullanıcılara sunulması bekleniyor. Davetiye sistemiyle hizmet veren Clubhouse, şu an için sadece iPhone akıllı cihazlarda kullanılabiliyor. Platformun Android uygulama desteği ise şu an için bulunmuyor. Dolayısıyla da Facebook ve Telegram ilişkisinden hangisi bu projeyi hayata geçirirse kazançlı çıkacak. Android cihazdaki sesli  sohbet özelliği bekleyen kullanıcılar o uygulamaya yönelecek. Clubhouse, hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günler içerisinde konu ile ilgili olarak daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 

 


İlgili uygulamalar
Clubhouse'a rakip olarak Twitter, Spaces özelliğinin Android testlerine başladıClubhouse'a rakip olarak Twitter, Spaces özelliğinin Android testlerine başladı
Xiaomi MiTalk ile Clubhouse'a rakip oluyorXiaomi MiTalk ile Clubhouse'a rakip oluyor
Clubhouse rakibi ‘Spaces’ özelliğini Android için sunulduClubhouse rakibi ‘Spaces’ özelliğini Android için sunuldu

PAYLAŞ