Clubhouse rakibi ‘Spaces’ özelliğini Android için sunuldu - Haberler - indir.com

Clubhouse rakibi ‘Spaces’ özelliğini Android için sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-03 16:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Sosyal medya dünyasının başarılı isimlerinden Twitter, bir diğer popüler platform Clubhouse’un elde etmiş olduğu başarıya karşı erken harekete geçen platformların başından gelir. Firma Clubhouse gibi sesli chat (konuşma) odakları sunan özelliği olan Spaces'i geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde bazı iOS kullanıcıları için beta şeklinde sunmaya başlamıştı. Dahası var ki, ünlü sosyal medya devi geçtiğimiz günlerde ise bu özellik iOS kullanıcılarının her biri için kullanılabilir hale getirildi. Görüldüğü üzere Android kullanıcıları da bugün içerisinde Spaces özelliğine kavuşuyor. 

Spaces özelliği nihayet Android’e geliyor

Ünlü sosyal medya platformu, yeni Spaces özelliğinin Android platformlarına geldiğini bugün içerisinde attığı bir Tweet'le duyurusu yapıldı. Bu bilgiye ek olarak, şirket yine aynı Tweet üzerinden Android kullanıcılarının konuşmalara konuşmacı veya dinleyici olarak katılabileceklerini de dile getirdi. Her ne kadar iOS kullanıcıları Spaces özelliğini çok daha önce kullanmaya başlamış olsa da tıpkı Android cihazlarda olduğu gibi iOS kullananlar da henüz konuşma başlatamıyor. Popüler platform Twitter bugün içerisinde yapılan açıklamasında konuyla ilgili yorum yapmamasına rağmen, The Verge tarafından verilen bilgilere göre, her iki platformun kullanıcıları da yakın zaman içerisinde kendi konuşmalarını da başlatabilecekler. Bunu kesin tarihi konusunda ise şu an için henüz herhangi bir bilgi yoktur. 

"Outlook Spaces" herkese açık olabilir

Sosyal medya devinde ses özellikleri geliştirilmeye devam ediyor

Esasında, Spaces özelliği şirketin ses konusundaki ilk adımı değildir. Uygulama, yazı odaklı olsa da uzun bir zamandır platformuna sesli özelliklere yeni bir boyut kazandırmak adına çalışmalar yapıyor. Bunlardan belki de ilk akla geleni ise sesli Tweet'lerdir. Şirket geçtiğimiz yaz iOS uygulamasına sesli Tweet atma özelliğini getirmiştir. Bunun yanı sıra Hindistan'da denemeye başladığı sesli direkt mesajlar da bu çabaların diğer bir örneği olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. 

Hatta, popüler sosyal medya devinin bu konu ile ilgili ciddi olduğunu satın almalarının da görmek mümkündür. Öyle ki, şirket bu yılın ilk aylarında podcast uygulaması Breaker'ı bünyesine kattı. Bunun üzerine, Breaker kapıları kapattı. Esasında, Twitter'ın bu satın almadaki  amacı ise Breaker'da kat elde etmek değildir. Aksine bakmak gerekirse Breaker'ın ekibini Spaces özelliğinin geliştirilmesinde kullanmak da istiyordu. Açıkcası gösterilen bu çabalar meyvesini vermeye  başladı denebilir. 

 


Apple'ın AI ve VR şirketlerine ilgisi Spaces'i satın almasıyla devam ediyorApple'ın AI ve VR şirketlerine ilgisi Spaces'i satın almasıyla devam ediyor
Twitter, Spaces için test aşamasına geçtiTwitter, Spaces için test aşamasına geçti
Clubhouse'a rakip olarak Twitter, Spaces özelliğinin Android testlerine başladıClubhouse'a rakip olarak Twitter, Spaces özelliğinin Android testlerine başladı

PAYLAŞ