Steam'in tasarımı nihayet yenileniyor - Haberler - indir.com

Steam'in tasarımı nihayet yenileniyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-05 13:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Oyuncuların en uğrak platformu ve dünyanın da en çok tercih edilen oyun platformu olarak uzun süredir hizmet veren Steam, oyuncuların uzun süredir beklediklerini yerine getiriyor. Şöyle ki, kullanıcılar Steam'in kütüphane görünümünden pek de memnun değillerdi. Bu durumu göz önünde bulunduran şirket, 17 Eylül itibariyle kullanıcılarına bambaşka bir Steam kütüphanesi sunacak. Oyun oynamaktan keyif alan herhangi bir kullanıcının Steam hesabı olmaması sanırım pek de mümkün değildir. Steam uzun zamandır klasik görüntüsünü korurken radikal bir karar alarak tasarımsal olarak değişikliğe gitme kararı verdi ve bu kararını da 17 Eylül 'de gerçekleştirecek. 

Valve, Steam platformu için 17 Eylül 2019 itibariyle kullanıcıların katılım sağlayacakları bir beta sürümü yayınlayacak. Bu beta sürümü içerisinde Steam kütüphanenize yepyeni bir görünüm kazandırıldığını göreceksiniz. Uzun bir süredir Steam kullanıcıları kütüphanelerinin görünümünü değiştirmek için çeşitli yollar arıyor ve bu isteklerini de Valve'ye iletmek ile uğraşıyorlar. Bazı kullanıcılar bu durum karşısında internetten üçüncü parti uygulamalara sahip olarak tema değişikliğine dahi gidiyorlardı. Mevcut tema hakkında gelen en büyük şikayetlerden biri de erişebilirlik açısından pek de fonksiyonel olmamasıdır. 

Steam'de 18TL'lik oyun ücretsiz olduSteam'de 18TL'lik oyun ücretsiz oldu

Konu ile ilgili yayınlanan blog yazısında, "İyi bir kütüphane toz tutmamalıdır." cümlesine yer veren Steam, yeni tasarım ile beraber kütüphanenizde her şeye kolaylıkla ulaşabilmenizi ve burada iti vakit geçirmenizi amaçlıyor. Yakın zamanda beta sürümünün sunulacağı yeni kütüphane tasarımı ile beraber en güncel bilgilere anında ulaşabilecek, arkadaşlarınız ile oynamak için oyun aradığınızda ya da mevcut oyununuzun topluluğunda neler olup bittiğini öğrenmek istediğinizde kütüphaneniz bunu size bildirecek. 

Eski oyunlar unutulmayacak

Yapılan değişikliklere rağmen Valve eski oyunlarınızı unutmanıza izin vermeyecek. Ne kadar farklı bir görünüm ile karşılaşacak olsanız da Valve, eski oyunlarınızı unutturmamak için yeni beta üzerine bir yenilik de eklemiştir. Kullanıcılar Steam'in şu an ki halinden memnun olmadıklarını dile getirmiyorlar. Şu anki sade ve son derece düzenli. Ekranın sol tarafında oyunların listesi yer alırken sayfanın geri kalanında ise seçili oyun hakkındaki bilgiler yer alıyor. Fakat mevcut tasarım biraz eski olarak değerlendiriliyor. 

Steam'in yeni kütüphanesinde oyun listeniz yine sayfanın sol kısmında bulunmaya devam edecek. Fakat, yepyeni bir anasayfa ile karşı karşıya geleceksiniz. Söz konusu bu yeni anasayfa tasarımsal ve grafiksel açıdan oldukça zengin bir görünüme sahip olacak. Bunun yanı sıra aynı zamanda yeni sayfa sayesinde oyun güncellemelerine, son oynadığınız oyunlara ve arkadaş aktivitelerine de kolay bir sistem ile erişim sağlayabileceksiniz. Bu da kullanım açısından çok daha fonksiyonel olacağı anlamına gelmektedir.

Eski oyunlar belki de daha da güzel olmuştur

Steam kütüphanenizde yer alan oyunlar yeni tasarım ile beraber yeni bir şansı da hak edecek nitelikte olacaklar. Yapılacak olan değişiklikler ile beraber mevcut oyunların güncellenip güncellenmediğini görmenin yanı sıra aynı zamanda yaklaşan etkinlikleri de görebileceksiniz. Hatta Etkinlikler özelliği ile güncellemenin neler içerdiği de sunulacak. Etkinlik seçeneğinin bir diğer özelliği ise, oyun geliştiricilerinin yeni bir etkinlik oluşturabilecek ve bu etkinlikler oyuna sahip olan oyuncuların da kütüphanesinde görünecek. 

 

 


Steam Oyunu Epic Games'te Ücretsiz OlduSteam Oyunu Epic Games'te Ücretsiz Oldu
Steam Street Fighter hayranlarından özür dilediSteam Street Fighter hayranlarından özür diledi
Steam'ın Android'de oynatacak uygulaması geliyor!Steam'ın Android'de oynatacak uygulaması geliyor!

PAYLAŞ