Spotify abonelik ücretlerine zam yapabilir - Haberler - indir.com

Spotify abonelik ücretlerine zam yapabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-02 19:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler dijital film ve dizi izleme platformu olan Netflix’in abonelik ücretlerine zam yaptığı geçtiğimiz günlerde belli olmuştu. Bu haber sonrasında Spotify’dan da benzer bir açıklama geldi. Buna göre şirket, kazanç çağrısı toplantısında abonelik ücretlerini bazı pazarlarda yükseltmeye başlattığını açıkladı. Günümüzde en popüler müzik dinleme servisi olan Spotify, 320 milyonluk aktif kullanıcısı ve 144 milyon ücretli kullanıcısı olmasına rağmen hala zarar etmeye devam ediyor. Marka son çeyrekte, 101 milyon euro zarar etmişti. Şimdi ise Spotify’ın bu durumlara karşılık kullanıcılara bir yansıma olacağı biliniyordu. Nitekim öyle de oldu ve Spotify abonelik ücretlerindeki yükseliş haberi ile gündeme geldi.

Spotify’ın son yaptığı kazanç çağrısında kullanıcıları için kötü bir haber gelmiş oldu. Şirket yakın dönemde abonelik fiyatlarını artıracaklarının planlarının olduğunu belirtti. Açıklama şirketin yatırımcılarının olduğu toplantıda direkt olarak CEO tarafından yapıldı.

Apple Music ve Spotify İngiliz Parlamentosu tarafından araştırılacakApple Music ve Spotify İngiliz Parlamentosu tarafından araştırılacak

Spotify abonelik ücretlerini yükseltmeye hazırlanıyor

Şirket CEO’su Daniel Ek, Spotify’ın zengin içerikler sayesinde önceye göre çok daha değerli olduğunu söyledi. Ayrıca bu sözler sonrasında şirketin daha yüksek abonelik fiyatlarına sahip olabileceğini de belirtti. Daniel Ek şu şekilde devam etti, "İşimizi büyütmek için fiyatı bir kaldıraç olarak ne zaman kullanabileceğimizi belirlemede en güvenilir sinyalin saat başına değer artışı olduğuna inanıyorum" Spotify abonelik fiyatlarındaki artışı geçtiğimiz günlerde bazı pazarlarda denemeye başlayacağını açıklamıştı. Avustralya Spotify aile aboneleri, bugünden itibaren 17.99 Avustralya doları yerine 18.99 Avustralya doları ödemeye başlayaacklar. Ayrıca bu kapsamda İsviçre, Belçika, Bolivya, Ekvador ve diğer pazarlarda da abonelik fiyatlarının artırılacağını açıkladı.

Son dönemde dijital pazarlarda zam haberleri görmeye başladık. 2 gün önce ise Netflix, ABD abonelik ücretlerinde bir artış yapmıştı. Yapılan bu artışlar uzun dönemd abonelerin alternatif platformlara geçiş yapmasına sebep olabilir diyebiliriz.


PS5'te Netflix ve Spotify hizmetiPS5'te Netflix ve Spotify hizmeti
Spotify abone sayısını arttırdıSpotify abone sayısını arttırdı

PAYLAŞ