PS5'te Netflix ve Spotify hizmeti - Haberler - indir.com

PS5'te Netflix ve Spotify hizmeti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-24 09:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Japon teknoloji firması Sony, konsollarını oyun oynamak dışında Netflix, Spotify, YouTube gibi hizmetler ile de kullanmak isteyen PS5 sahiplerinin hoşuna gidecek bir haber verdi. Yapılan açıklamaya göre PlayStation 5; Netflix, Spotify, Twitch, Disney+ ve daha bir sürü eğlence hizmetini bünyesinde barındıracak.

PS5, bir oyun konsolundan çok daha fazlasını vaat ediyor

İster Netflix’te dizi-film izlemek, ister Spotify’da müzik dinlemek, ister Twitch’te sevdiğiniz bir yayıncıyı izlemek, ne amaçla olduğu fark etmeksizin eğer PlayStation 5 oyun konsolunuzu sadece bir oyun konsolu olarak kullanmak istemiyorsanız Sony’den sizi sevindirecek bir haber var: Uzun süredir oyun severlerin heyecanla beklediği yeni konsol, piyasaya sürülür sürülmez eşzamanlı olarak günümüzün popüler eğlence hizmetlerini de destekleyecek.

PlayStation Store’un yeni tasarımı ortaya çıktıPlayStation Store’un yeni tasarımı ortaya çıktı

Sony, perşembe günü yayınladığı blog gönderisinde, şu uygulamaların 12 Kasım’dan itibaren PS5’te mevcut olacağını söyledi:

  • Apple TV Plus
  • Disney Plus
  • Netflix
  • Spotify
  • Twitch
  • YouTube

Şirket ayrıca, Amazon Prime Video, Hulu ve Peacock gibi daha fazla eğlence hizmetinin de PS5 kullanıcılarının emrine amade olduğunu ilave etti.

Bununla birlikte Sony, PS5 Medya Kumandasındaki herhangi bir görev atanmamış dört düğmenin Disney Plus, Netflix, Spotify ve YouTube uygulamaları için özel başlatma düğmeleri olarak hizmet vereceğinin de altını çizdi. Bu uzaktan kumanda Türkiye’de 19 Kasım 2020’de piyasaya sürülecek, ancak PS5 kutusuna dahil olmayacak.

Yeni nesil konsolların birkaç hafta içinde piyasaya çıkmasıyla Sony, PS5’in sadece oyun oynamaya yönelik bir sistemden çok daha fazlası olduğunu gösteriyor. Popüler eğlence uygulamalarına dört özel başlatma düğmesinin eklenmesi, özellikle PS5 sahiplerinin konsolu farklı amaçlar için de kullanabilmeleri için sarf edilen eforun en büyük göstergesi.


PlayStation 5, Türkiye'de ön siparişe açıldıPlayStation 5, Türkiye'de ön siparişe açıldı

PAYLAŞ