Spotify abone sayısını arttırdı - Haberler - indir.com

Spotify abone sayısını arttırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-30 11:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler müzik dinleme platformu olan Spotify’un 3.çeyrek rapor sonuçları açıklandı. Buna göre şirketin bu dönemde 6 milyon yeni ücretli abone kazandığı ve 1.9 milyar Euro gelir elde ettiği gözüküyor. Şirketin faaliyet zararı noktasında ise 40 milyar Euro seviyesinde olduğunu görüyoruz. Dünyanın en çok tercih edilen çevrimiçi müzik dinleme servisi Spotify, pandemi döneminde abone sayısını artırmış olsa da, gelişinde önemli bir düşüş yaşamıştı. Üçüncü çeyrek sonuçlarını da açıklayan Spotify, bu kapsamda 6 milyon yeni ücretli abone kazandı ve toplam ücretli abone sayısını 144 milyona çıkarmış oldu. Şirketin ilk dönemde tahminlerini 4 milyon seviyesinde tutarken, analistler ise 5 milyon yeni abone bekliyordu.

Şirketin Rusya ve 11 diğer ülkede faaliyetlere başlaması ile beraber bu sayı tahminlerin üzerine çıktı ve 6 milyona ulaştı.

Spotify yayın lisansı için RTÜK'e resmi başvuru yaptıSpotify yayın lisansı için RTÜK'e resmi başvuru yaptı

Spotify’ın 3.çeyrek sonuçları belli oldu

Spotify’ın bu gelişme ve reklamlı ücretsiz aboneler ile beraber toplam kullanıcı sayısı 320 milyona çıkmış oldu. Yüzde 29’luk bir artış sağlayan şirket, son çeyrekte 1.9 milyar Euro gelir elde etmiş oldu. Yıl bazında ise yüzde 14 artış sağlayan şirket, buna rağmen 40 milyar Euro faaliyet zararı yaşamış oldu. Bu sonuçlar kapsamında geçen yılın aynı dönemine göre önemli bir düşüş yaşamış oldu. Spotify yeni abone kazanmış olsa da bu abonelerin çoğu düşük ödeme planlarını tercih ediyor. Bu durumda şirketin faaliyet marjının düşmesine sebep oluyor.

Diğer yandan 2020’nin son çeyreğinde yaklaşık 8 milyon ücretli abone kazanması hedefleniyor. Uzmanlara göre abone sayısında artış olmasına rağmen son çeyrek de ise 2.46 milyar ile 2.56 milyar dolarlık bir gelir ve 70 ile 90 milyar Euro’luk bir faaliyet zararı bekleniyor. Bakalım şirket ne seviyelerde sonuç alacak göreceğiz.  


Apple Music ve Spotify İngiliz Parlamentosu tarafından araştırılacakApple Music ve Spotify İngiliz Parlamentosu tarafından araştırılacak
PS5'te Netflix ve Spotify hizmetiPS5'te Netflix ve Spotify hizmeti

PAYLAŞ