Samsung'tan dört tarafı kavisli ekran patenti - Haberler - indir.com

Samsung'tan dört tarafı kavisli ekran patenti

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-08 09:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü'nden almış olduğu bu yeni patent, sonunda gün yüzüne çıktı. Bu patent Samsung'un şu sıralar dört tarafında kavisli ekranlara sahip olan telefonlar üzerinde çalıştığını ortaya koyuyor. Akıllı cep telefonu sektörü, bildiğiniz üzere her geçen gün daha da değişerek gelişmeye devam ediyor. Eskiden kullandığımız akıllı cep telefonlardaki kalın çerçeveler neredeyse artık tamamen ortadan kalmış gibi gözüküyor. Bununla beraber aynı zamanda ekranlar artık ya delikli ya da çentikli bir şekilde tasarlanıyor. Ek olarak ise pek çok teknoloji üreticisi, kullanıma sunduğu akıllı cep telefonların bir kısmını düz, bir kısmını ise kavisli ekran ile tasarlıyor. Fakat ilerleyen dönemlerde akıllı cihazların ekran kavisleri, alışık olduğumuzdan çok daha farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor. 

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Samsung, şüphesiz dünyanın en büyük akıllı cep telefonu üreticileri arasındadır. Teknoloji şirketi, amiral gemisi telefonların yanı sıra orta ve giriş segment cihazları ile beraber de milyonlarca üreticiye hizmet veriyor. Samsung tarafından alınan bu patent ise şirketin, akıllı cep telefon sektöründe yeni bir yaklaşım sergilemeye başlayacağını gösteriyor. Samsung'un almış olduğu bu yeni patente göre akıllı cep telefonlar, ilerleyen süreçlerde dört kenarından da kavisli bir yapıya sahip olacak. 

Samsung LCD ekran üretimine son veriyor!Samsung LCD ekran üretimine son veriyor!

Samsung dört tarafı kavisli ekranlar ile ilgileniyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, aldığı yeni patent ile beraber akıllı cihazların dört tarafı kavisli olan bir ekran üzerinde çalıştığını gösterdi. Alınan bu yeni patent, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) tarafında da onaylandı ve kısa süre önce de kurulumun veri tabanına da eklendi. Bu patent ile beraber, üretici şirket Samsung'un yaklaşmakta olan bazı akıllı cep telefonlarının dört bir yanınında kavisli olabileceğini gösteriyor. Bu eğim, önden bakıldığı anda söz konusu telefonun çerçevesiz gibi görünmesine sebep olacak. Samsung tarafından alınan bu patent, tüketiciler için oldukça önemli bir avantaj sunuyor. Söz konusu bu avantaj, akıllı cep telefonun köşelerinde yer alan mukavemetin artmasını sağlıyor. Öyle ki sağ ve sol kısımdaki eğimli olan ekranı bulunan telefondaki çerçeve, cihazın üst ve alt cephesine doğru kalınlaşıyor. Fakat Samsung'un bu yeni konseptindeki bu kalınlık sadece köşe kısımlarda olacak ve ekran daha iç bölümde kalacak. 

Bu sayede telefonların ekranlarının kırılma ihtimali de çok daha aza indirilmiş olacak. Teknoloji devi Samsung'un resmi olarak onaylatmış olduğu bu yeni patentinde yer alan tasarımı nihai bir üründe görüp görmeyeceğini şu an için kestirmek çok zor gibi gözüküyor. Açık söylemek gerekirse Samsung, son dönemler içerisinde amiral gemisi telefonlarında ekran kavisi her geçen modelde biraz daha azalttığından hangi modelde bu şekilde bir tasarım göreceğimizi söylemek pek de ön görülür bir durum değildir. İhtimal vermek gerekirse belki de Galaxy S30, tasarım konusunda büyük bir değişikliğe gider ve dört tarafı kavisli ekran ile karşımıza çıkar.


Samsung Galaxy Note 20+ 5G Geekbench'te görüldüSamsung Galaxy Note 20+ 5G Geekbench'te görüldü
Samsung Galaxy A80'e Root ve TWRP Recovery nasıl yüklenir?Samsung Galaxy A80'e Root ve TWRP Recovery nasıl yüklenir?

PAYLAŞ