Samsung LCD ekran üretimine son veriyor! - Haberler - indir.com

Samsung LCD ekran üretimine son veriyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-01 18:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Mac, iPAd ve iPhone modelleri için ekran üreten Apple’ın en büyük tedarikçilerinden Samsung Display, LCD ekran üretimi 2020 ylılının sonuna kadar durduracağını açıkladı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung Electronics’in önemli birimlerinden biri olan Samsung Display dün yaptığı açıklamada Ekim ayında talepler nedeniyle LCD ekranlarından birinin üretiminin düştüğünün altını çizdi. LCD ekran üretimine son vereceğini açıklayan şirket  “Bu yılın sonuna kadar müşterilerimize LCD siparişlerini sorunsuz olarak sağlayacağız” açıklamasını yaptı.

Samsung kullanıcılarına YouTube Premium hediye ediyor!Samsung kullanıcılarına YouTube Premium hediye ediyor!

Hedef Kuantum Nokta Ekranlar

Önümüzdeki beş sene içerisinde ekran üretiminde teknolojinin sınırlarını zorlamak isteyen şirket LCD ekran üretimi yapan tesislerden birini Kuantum Nokta Ekran (Quantum Dot Display) için dönüştürecek. Şirket bunun için yaklaşık 10 milyar dolar harcayacak. LCD paneller ve arkadan aydınlatmalı LED gibi geleneksel donanımlarda kullanılan Kuantum noktaları, ekran teknolojisi ileri boyuta taşıyacak.

Samsung her ay 1 milyon adet katlanabilir ekran üretebilir!

 Çin’deki fabrikalarının gelecekteki operasyonuna henüz karar vermediği bildiren Samsung Display’in en büyük rakiplerinden LG Display’inde 2020 senesinin sonuna kadar LCD TV panellerinin üretimini durduracağı söyleniyor.

OLED gelince talepler düştü

Geçtiğimiz senelerde iPhonei Mac ve iPad modelleri için LCD ekranlar üreten Samsung, LCD ekrana taleplerin ciddi oranda azaldığının altını çiziyor. Görünüşe göre hem diğer akıllı telefon markalarının, hem de Apple’ın OLED ekrana geçiş yapması şirketin yeni bir üretim stratejisi oluşturmasına neden oldu. Apple’da artık amiral gemisi yeni iPhone modelleri ve Watch Series modelleri için OLED ekranların büyük bir kısmını LG’den karşılıyor. Bunun yanı sıra Çinli BOE firmasının ise 2020 veya 2021’de Apple’ın tedarik zincirine dahil olacağı söyleniyor.

 

 


Samsung Galaxy M01, Wi-Fi Alliance'da görüntülendi!Samsung Galaxy M01, Wi-Fi Alliance'da görüntülendi!
Resmi olarak tanıtılan Samsung Galaxy M11 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Samsung Galaxy M11 özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ