Samsung, Pokemon Go'nun geliştiricisine 40 milyon dolar yatırım yapacak! - Haberler - indir.com

Samsung, Pokemon Go'nun geliştiricisine 40 milyon dolar yatırım yapacak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-28 16:05:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Samsung, kendi telefonlarına özel uygulamalar sunması için Pokemon Go'nun geliştiricisi olan Niantic şirketine yaklaşık olarak 40 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Niantic ayrıca Galaxy Note modeline özel Harry Potter yapmayı da planlıyor.

Samsung, Pokemon Go'nun geliştiricisine 40 milyon dolar yatırım yapacak!

Samsung şirketi, Galaxy akıllı telefonlarına özel olarak oyunlar sunması adına Pokemon Go'nun geliştirici firması olan Niantic ile işbirliği yapmayı planlıyor. Duruma bakılırsa Niantic, büyük bir yatırım yapmadan Samsung ile birlikte çalışma yapmayı reddetmiş. Bu nedenden dolayı da Samsung, 40 milyon dolarlık yatırım yapmayı kabul etmiş. Konu ile ilgili resmi bir açıklama olmadı. Fakat bu birkaç hafta içerisinde duyurulabilir.

Katlanabilir Samsung Telefonun Çıkış Tarihi Belli OlduKatlanabilir Samsung Telefonun Çıkış Tarihi Belli Oldu

Samsung şirketine yakın bir kaynaktan gelen bu habere göre, Niantic'in oyunları Galaxy akıllı telefonlara yüklü olarak gelecek. İki şirket de, Galaxy Note 9'daki S Pen'in özel olarak kullanılabileceği bir Harry Potter oyununa odaklandığı söyleniliyor. Ancak bu oyunun zaten Niantic şirketinin üzerinde çalıştığı Harry Potter: Wizards Unite oyunun ayrı bir versiyonu mu yoksa Galaxy telefonlar için ayrıca geliştirilmiş bir oyun mu olacağı belirtilmedi. 

Anlaşma kapsamında, konum tabanlı Ingress oyununu da içerecek olan Pokemon Go dahil olmayacak. Niantic anladığımız kadarı ile büyük paralar kazandığı oyunu olan Pokemon Go'yu bu tür ortaklıklar için kullanmak istemiyor. Samsung'un akıllı telefonları için rekabette bir adım daha atılması için böyle bir şey yapılıyor olabilir. Güney Koreli şirket daha öncesinde Fortnite oyununu Android sürümü için Epic Games ile birlikte çalışmıştı. Ayrıca kendi telefonunu alanlara sürpriz hediyelerde vermişti. Fortnite, geçtiğimiz yıllarda ve bu yıl oldukça sert bir çıkış yapan Battle Royale türündeki oyundur. Bu günlerde oldukça fazla oyuncuya sahip olan bir oyunun şirketi ile çalışmalar yaparak Galaxy serisine özel içerikleri oyuna ekletmeyi başaran Samsung, mobil rekabet konusunda çalışmalarını durdurmuyor. 

Ayrıca Samsung şirketi de oyuncu telefonu üzerinde çalıştığına dair söylentiler bulunuyor. Çünkü  birçok firma oyunculara özel telefonlar üreterek kullanıcı kitlesini arttırma peşinde. Söz konusu olan bu Niantic ortaklığı da bu açıdan uygun olacak.


Samsung Gear S3 Hakkında Müjdeli HaberSamsung Gear S3 Hakkında Müjdeli Haber
Samsung Galaxy S10'nun rengi belli olduSamsung Galaxy S10'nun rengi belli oldu
Samsung'dan Özel Black Friday İndirimiSamsung'dan Özel Black Friday İndirimi

PAYLAŞ