Samsung 2020'nin 3.çeyrek mali raporunu yayımladı - Haberler - indir.com

Samsung 2020'nin 3.çeyrek mali raporunu yayımladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-30 12:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefon pazarına dair veriler paylaşılmaya devam ediliyor. Pazarın öne çıkan isimlerinden olan Samsung ise bu yılın üçüncü çeyreğinde oldukça pozitif bir yol almaya devam ediyor. Marka, pandemiye rağmen mobil taraftaki karlılığını yılın bu döneminde de artırmayı başarıyor. Bu başarı ile beraber rekorda kıran Samsung, akıllı telefon satışları Hindistan’da zirve yapmayı başardı. Bu atılım ile beraber ise Xiaomi’de geride kalmış oldu. Korona virüs salgını deveam etmesine karşılık Samsung tarafında işler olumlu ilerlemeye devam ediyor. Öyle ki şirket, tüketici talebinin artması ile beraber yılın geçtiğimiz çeyreğine göre bu 3 aylık dilimde yüzde 52 oranda kar artışı sağladı.

Diğer yandan şirket akıllı telefon tarafında önemli rakiplerinden birisi olan Xiaomi’yi de Hindistan’da geçmeyi başardı.

Xiaomi Mi Band 5 ateş ölçme özelliğine sahip olacakXiaomi Mi Band 5 ateş ölçme özelliğine sahip olacak

Samsung’dan rekor ve yüksek başarı

Samsung akıllı telefon satışları ile Hindistan’nın Pazar lideri olan Xiaomi’yi geride bıraktı. 2018 yılından beri Hindistan pazarındaki en çok satan marka olan Xiaomi artık bu ünvanı Samsung’a kaptırmış durumda. 2020’nin üçüncü çeyreğinde Hindistan’daki telefon satışlarının yüzde 24’ü Samsung’a ait olurken, yüzde 23’ü ise Xiaomi’ye ait oldu. Geçtiğimzi çeyrekte ise Xiaomi’nin net bir liderliği olduğu gözüküyor. Ancak bu çeyrekte değişen tablo kapsamında uzmanlara göre kalıcı olmayabilir.

Öyle ki Redmi 9 ve Redmi Note 9 modellerinin kullanıcılardan yüksek bir talep görmesi bekleniyor. Bununla beraber yılın son çeyreğinde liderliğe Xiaomi’nin geçmesi bekleniyor.  


Yeni Xiaomi Mi Redmi K30S tanıtıldıYeni Xiaomi Mi Redmi K30S tanıtıldı
Xiaomi Mi Watch Lite'ın tasarımı ortaya çıktıXiaomi Mi Watch Lite'ın tasarımı ortaya çıktı

PAYLAŞ