Xiaomi Mi Band 5 ateş ölçme özelliğine sahip olacak - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi Band 5 ateş ölçme özelliğine sahip olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-27 15:30:00
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Xiaomi ve Amazfit, Covid-19 salgınının beklendiği gibi yeniden patlama yaptığı şu dönemde, giyilebilir cihazlarına son derece faydalı bir özellik eklemeye hazırlanıyor. Bu şirketlerin bileklikleri ateş ölçebilecek.

Xiaomi ve Amazfit'in giyilebilir cihazlarına "vücut ısısı ölçme" özelliği kazandıracak yeni bir güncelleme üzerinde çalıştıkları bir süredir söyleniyordu. Mi Fit uygulamasının kodunda, bu yönde bazı ipuçları bulundu.

Huawei satışlarda son çeyrekte %3.7 artış yaşadıHuawei satışlarda son çeyrekte %3.7 artış yaşadı

Vücut ısısını ölçme yeteneğinin Xiaomi Mi Band 2, Mi Band 3, Mi Band 4, Mi Band 5 ve Amazfit Band 5 modellerine eklenmesi bekleniyor. Yani çok yakında bu akıllı bilekliklerin hepsi vücut ısısını ölçebilecek.

Nabız ölçümünü temel alacak

Yukarıda isimleri yer alan giyilebilir cihazlara eklenecek olan yeni özellik, nabız ölçümüne dayanacak. Zira vücut sıcaklığındaki her 1 derecelik artış, nabız hızını da 7-8 atım artırıyor (Liebermeister Kuralı).

Xiaomi Mi Band 5 ve Amazfit Band 5 gibi cihazların nabız hızındaki artışı takip edip bunu yüksek ateş ile ilişkilendirebilmesi, şüphesiz ki Covid-19 salgınının yeniden yükselişe geçtiği şu dönemde son derece faydalı olacak.



PAYLAŞ