Ray Tracing ve DLSS’e rakip teknolojileri, ilk destekleyecek oyunlar - Haberler - indir.com

Ray Tracing ve DLSS’e rakip teknolojileri, ilk destekleyecek oyunlar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-30 09:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

RX 6000 tanıtımının dikkat çeken başlıklarından birisi de AMD'nin Nvidia'ya karşı hazırlamış olduğu teknolojiydi. Işın izleme ve çeşitli görsel iyileştirmeler geniş çapta bir kullanım sunacak. Kırmızı ekibin RDNA2 mimarili kartlarının tanıtımı etkileyici performans artışı ve 7 nm modunda hacimli verimliliğiyle gündemde yerini almayı başardı. Bununla beraber önemli teknolojiler de sunuldu. 

DirectX 12 Ultimate ile yaygın kullanımda olacak teknolojiler

AMD RDNA2 mimarisi ile beraber DXR 12 Ultimate'a destek sunuyor. Bu sayede sıkça eleştirilen ışın izleme başlığı artık dezavantaj olmaktan çıkacak. Aynı zamanda üstelik API'nın Microsoft tarafından geliştirilmesi ve konsol tarafında da aynı mimariye yer vermesi AMD'nin stratejisinin oyunculara hızla yaygın kullanıma geçecek bir teknoloji kazandıracağını düşünüyorlar. DirectX 12 Ultimate'ın odaklanmış olduğu 4 başlık olan DirectX Ray Tracing, Variable Rate Shading, Mesh Shaders ve Sampler Feedback ise hem geliştiricilerin hem de oyuncuların yüzünü güldürecek.

AMD, Huawei ile iş birliği lisansını aldıAMD, Huawei ile iş birliği lisansını aldı

Mesh Shaders ile destekli oyunlarda geometri hesaplamaları kaydadeğer ölçüde değişirken Sampler Feedback sayesinde geliştiriciler doku kullanımını daha detaylı bir inceleme ile verimli olarak VRAM kullanımı sunabilecekler. DirectStorage API'sine destek sunulacak yeni kartlarla birlikte oyun yükleme sürelerinde de iyileşme yaşanacak. Işın izleme destekli olarak ek olarak AMD performans artışı ve keskinleştirmeye yönelik Fidelity FX teknolojilerini de tanıttı. Variable Rate Shading ile performans artışı sağlanmasının yanı sıra gürültü azaltma, yansımalar ve kontrast tabanlı çözünürlük iyileştirme sunacak Fidelity FX AMD’nin yarın duyuracağı 35 oyunda kullanılacak. Şimdilik paylaşılan yapımlarsa Dirt 5, Godfall, World of Warcraft: Shadowlands, The Rift Breakers ve Far Cry 6 şeklinde.


Xiaomi oyun performansını artıran RAMDISK teknolojisini tanıttıXiaomi oyun performansını artıran RAMDISK teknolojisini tanıttı
AMD Ryzen 7 5800X ve Ryzen 5 5600X tanıtıldıAMD Ryzen 7 5800X ve Ryzen 5 5600X tanıtıldı
AMD tabanlı süper bilgisayar LUMI tanıtıldıAMD tabanlı süper bilgisayar LUMI tanıtıldı

PAYLAŞ