AMD, Huawei ile iş birliği lisansını aldı - Haberler - indir.com

AMD, Huawei ile iş birliği lisansını aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-21 16:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

ABD hükumeti ile yaşadığı sorunlar sebebi ile teknoloji alanındaki geleceği konusunda hala bazı belirsizlikler bulunan Çinli şirket Huawei, her şeye rağmen projelerini ve ürünlerini hız kesmeden sürdürmeye devam ediyor. Şirket için Eylül başından bu yana işler oldukça zor bir hale geldi. Samsung, WD, Micron, Kioxia ve Sharp ile yapılan ticaretin kesilmesi üzerine firma zor zamanlar geçiriyor. Huawei‘nin böyle bir durumda düzenli bir işleyiş elde etmesi zor gözüküyor. Fakat bugün ortaya çıkan AMD lisansı ile bazı şeylerin yoluna girebileceği umudu oluştu.

AMD, Huawei ile iş birliğini sürdürecek mi?

Qualcomm, Samsung ve MediaTek ile ABD hükumeti yüzünden çalışamaz hale gelen şirket AMD ile çalışmak için gerekli lisansı aldı. AMD‘nin Başkan Yardımcısı, şirketin Huawei‘ye tedarikte bulunmak için lisans aldığını doğruladı. ABD‘nin Huawei‘ye uyguladığı yasağa rağmen AMD‘nin lisans alması oldukça ses getirecek bir hamle gibi gözüküyor. Çin‘de yaşanan fiyat artışı ve ABD ambargosuna rağmen büyük ölçüde Huawei cihazlar alınmaya devam ediyor. Şirket her ne kadar zor bir dönemden geçse de kullanıcılar firmayı desteklemekten geri durmuyor.

Xiaomi Mi 10T Pro Avrupa fiyatı ile gündemdeXiaomi Mi 10T Pro Avrupa fiyatı ile gündemde

Huawei, maruz kaldığı yasaklar yüzünden maliyetlerde beklenmeyen şekilde büyük artış yaşadı. Bu da telefon ve diğer akıllı cihazların fiyatlarında artışa neden oldu. Kullanıcılar fiyat artışının ve ürün stoklarının az kaldığının farkında. Bu sebeple Huawei cihazların satışları artmış durumda. Analistler, şirketin bileşen stoğunun gelecek senenin ortasına kadar yeterli olacağını söylüyor. Çin milliyetçiliği, firmanın en önemli kaynaklarından biri. Önümüzdeki sene de kullanıcılar Huawei‘yi desteklemeye devam ederse bu çıkmazdan çıkılması daha kolay hale gelebilir.



PAYLAŞ