Xiaomi oyun performansını artıran RAMDISK teknolojisini tanıttı - Haberler - indir.com

Xiaomi oyun performansını artıran RAMDISK teknolojisini tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-05 13:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çinli teknoloji şirketi Xiaomi, mobil oyunlarda performansı daha da yükselten yeni bir RAMDISK teknolojisini tanıttı. RAMDISK, oyunların dahili depolama yerine RAM’e kurulmasını sağlıyor. Üretici marka Xiaomi, akıllı telefonlardaki oyun performansını geçici olarak neredeyse ikiye katlamasını vadeden yeni bir teknolojisini tanıttı. Bu yeni RAMDISK teknolojisi mobil oyunlarda tam olarak ne kadar bir fark yaratacak gelin detaylara bakalım. Bildiğiniz üzere günümüzdeki akıllı telefonlarda 16 GB’ kadar RAM kapasiteleri görmeye başladık. 8 GB RAM standart bir hale gelmişken, bunun farkında olan Xiaomi ise RAMDISK teknolojisi ile akıllı telefonların RAM bölümünü dahili depolama alanı olarak kullanmaya imkan sağlıyor.

Xiaomi RAMDISK teknolojisini performans artıracak

Tanıtımı yapılan Xiaomi Mi 10T Lite özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan Xiaomi Mi 10T Lite özellikleri ve fiyatı

Daha düşük depolamaya sahip olan RAM’ler daha büyük depolama kapasitesine sahip olan depolama alanlarından daha yüksek performans gösteriyor. Bu noktada Xiaomi’nin LPDDR5 teknolojisine sahip RAM’i 44GB/s hıza sahipken, UFS 3.1 dahili depolama alanı yalnızca 1700 MB/s okuma ve 750MB/s yazma hızına sahip durumda. Şuan için yalnızca Mi 10 Ultra kullanıcılarına sunulan RAMDISK teknolojisi, RAM’deki yüksek performansın dahili depolama için kullanılabilmesini mümkün kılacak. Game Center’daki Hızlı Kurulum bölümüne gidip Oyun Deneme modunu aktif ettiğiniz zaman QQ Speed, Glory of the Kingk ve Peace Elite dahil 10’dan fazla oyunu RAM’e kurup oynayabilirsiniz.

RAMDISK teknolojisinin oyunlarda ve kullanıcı deneyiminde ne gibi bir etkisi olacak hep beraber göreceğiz.  


Tanıtımı yapılan amiral gemi katili Xiaomi Mi 10T ve 10T ProTanıtımı yapılan amiral gemi katili Xiaomi Mi 10T ve 10T Pro
Tanıtımı yapılan Xiaomi Mi Watch özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan Xiaomi Mi Watch özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ