Qualcomm, Huawei için lisans başvurusunda bulundu - Haberler - indir.com

Qualcomm, Huawei için lisans başvurusunda bulundu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-06 16:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Huawei ile çalışmak için lisans başvurusu yağan ABD’li şirketler arasına Qulacomm’da katıldı.

Geçtiğimiz yıl ambargorlar nedeniyle ABD’li iş ortaklarını kaybeden Huawei sonunda rahat bir nefes alacak gibi duruyor. ABD’li şirketler ardı ardına Huawei ile iş yapabilmek için lisans başvurusunda bulunuyor. 2019 yılının Mayıs ayına Huawei’ye yonga tedariki yapabilen Qualcomm bu hakkını geri kazanmak için resmi başvuru gerçekleştirdi.

Huawei Nova 8 SE, iPhone 12 tasarımıyla geliyorHuawei Nova 8 SE, iPhone 12 tasarımıyla geliyor

Qualcomm’un Huawei ile iş yapmak istediği bir süredir gündemde olsa da şirketten bugüne dek şirket bu yönde resmi bir adım atıp atmadığı bilinmiyordu. Ancak konuyla ilgili onay Qualcomm CEO’su Steven Mollenkopf‘un 2020 mali yılı için şirketin başarısını açıklaması esnasında geldi. Steven Mollenkopf  bu yılı yine önde götüren şirketin Huawei ile iş anlaşmasını geri alabilmek için lisans başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Ancak şirket lisans onayı için hala bekliyor.

Huawei için ABD'li teknoloji devleri harekete geçti

Hatırlarsanız geçtiğimiz hafta Samsung’da Huawei ile çalışabilmek için lisans başvurusu gerçekleştirmişti. Huawei’ye televizyon ekranları tedarik etmek için başvuru yapan şirketin aynı zamanda gelecek sene Huawei’ye çip tedarik etmek istediği de biliniyordu. Bunun yanı sıra Intel, AMD ve Sony gibi şirketlerde Huawei ile ticaret yapabilmek için onay almıştı. Bugün gelen bilgiler ise şimdiye dek 300’den fazla ABD şirketinin Huawei ile ticaret yapabilmek için lisans başvurusu yaptığı yönünde. Bu başvurular bir buçuk senedir kısıtlamalarla ayakta kalmaya çalışan Huawei için büyük bir önem taşıyor. Bu kısıtlamalardan en büyük zararı Huawei görse de, şirketin ABD lisansını kaybetmesi pek çok şirketin de zarar etmesine neden olmuştu.

Samsung Huawei için ticari lisans aldı

Geçtiğimiz günlerde ABD hukümeti bir adım atarak, Huawei’ye tedarik edilen donanımlarda 5G yönünde olmadığı sürece ABD’li şirketlere lisans onayı vereceğini belirtmişti. Ancak Steven Mollenkopf Qualcomm’un yanı sıra Samsung Electronics’in de Huawei ile ticaret yapabilmek için hala onay beklediği aktarıyor.

Geçtiğimiz günlerde yasaklara karşı atağa geçen Çin merkezli teknoloji devi de Donald Trump’ın getirdiği kısıtlamaların siyasi amaçla olduğunu belirterek ABD hükümetine itirazda bulunmuştu. Pek çok alt başlıktan oluşan itiraz davası hala devam ediyor


Huawei ABD yaptırımları karşısında atağa geçtiHuawei ABD yaptırımları karşısında atağa geçti
Huawei Nova 8 SE, 64 MP kamera ile tanıtıldıHuawei Nova 8 SE, 64 MP kamera ile tanıtıldı

PAYLAŞ