Samsung Huawei için ticari lisans aldı - Haberler - indir.com

Samsung Huawei için ticari lisans aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-30 10:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

İki farklı kaynaktan gelen bilgilere göre Samsung, Huawei ile iş yapabilmek için ABD’den ticaret lisansı aldı.

Geçtiğimiz sene ABD’nin kara listesine alınan Huawei bu yıl oldukça zorlu bir süreçten geçti. ABD hükümetinin vermiş olduğu kararla birlikte ABD’li iş ortaklarını kaybeden Huawei aynı zamanda yonga tedarikçisini kaybetti. Bunun üzerine 5G altaypısında dünya lideri olmasına rağmen pek çok ülkede altyapısı yasaklanan şirket için işler iyice karışmış gibi görünüyordu ki Samsung Huawei için harekete geçti.

Huawei Petal arama ve hatiları tanıttıHuawei Petal arama ve hatiları tanıttı

Daha önce Huawei ile çalışmak istediği iddialarıyla gündeme gelen şirket bu konuda ilk adımı atmış gibi görünüyor. Reuters ve Financial Times'ta yayımlanan haberlere göre Samsung, Huawei ile ticaret yapabilmek için ABD'den lisans aldı. Ancak bu lisans, sadece Samsung'un ekran üretim birimi olan Samsung Display için geçerli olacak. Bu lisans sayesinde Samsung’ta kendi üretimi olan bazı ekranları Çin merkezli teknoloji devine satabilecek. Fakat bu maddenin OLED ekranları kapsayıp kapsamadığı henüz bilinmiyor. Çünkü Samsung OLED üretiminde başka şirketlerle birlikte çalışıyor bu nedenle şirketin Huawei’ye OLED ekran satabilmesi için çatısı altındaki diğer firmalarında ABD’den lisans alması gerekebilir gibi duruyor.

Huawei'ye geçici lisans programı için 45 gün ek süre verildi

Konuyla ilgili Financial Times tarafından yayımlanan haberde Samsung fazlasını da sunuyor. Yapılan açıklamalara göre Sony ve Çin merkezli OmniVision’da Huawei ile ticaret yapabilmek için lisans almış bulunuyor. Alınan lisanslar ise her iki firmanın da Huawei'ye kamera sensörü satabilmesinin önünü açacak. Ancak bu lisanların Huawei'yi kurtarıp kurtarmayacağı konusunda bir şey söylemek için henüz erken.

Fakat lisansların Huawei’ye en azından nefes aldıracağını söyleyebilirsiniz. Hatırlarsanız geçtiğimiz ay Intel’de Huawei ile ticaret yapabilmek için lisans almış ancak bu lisansın neleri kapsadığını açıklamamayı tercih etmişti. Bu lisanslar şirketin henüz akıllı telefon üretimi için yeteri kadar tedarikçisi olmasını sağlamasa da özellikle Intel’le olan anlaşma şirketin dizüstü bilgisayar üretimine devam etmesini sağlayarak ticari varlığını korumasını sağlayabilir. Ve hatta yapılacak yeni bir anlaşma Huawei’nin akıllı telefonlarında Intel işlemci kullanmasının bile önünü açabilir


Huawei satışlarda son çeyrekte %3.7 artış yaşadıHuawei satışlarda son çeyrekte %3.7 artış yaşadı
Huawei'den EMUI 11 hakkında kafaları karıştıran açıklamaHuawei'den EMUI 11 hakkında kafaları karıştıran açıklama

PAYLAŞ